Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 strategii pentru o negociere de succes

Tags: negociere, strategii de negociere, tehnici de negociere

Abilitatile de negociere nu ar trebui sa lipseasca niciunui antreprenor. Iar tehnicile de negociere trebuie imbunatatite in mod constant. Va prezentam mai jos sapte strategii eficiente care sa va ajute sa incheiati cu succes orice negociere.
1. Concentreaza-te asupra primelor 5 minute
Conform unui studiu recent, primele 5 minute ale oricarei negocieri sunt cele mai importante, acestea putand prezice rezultatul final. In aceste prime momente, trebuie sa castigi increderea interlocutorului si este indicat chiar sa ii copiezi acestuia starea si sa ii imiti stilul de vorbire. Cel mai important lucru este ca interlocutorul sa te placa si sa se simta in siguranta in compania ta. Daca reusesti sa il faci sa se simta in largul sau in aceste prime 5 minute, negocierea este pe jumatate castigata. In caz contrar, iti pierzi timpul degeaba.
 
2. Incepe cu o suma mai mare decat cea dorita
Specialistii ne sugereaza sa incepem negocierea cu o suma mai mare decat cea pe care o avem in minte. Aceasta prima suma va determina rezultatul final. Cu cat suma initiala este mai mare, cu atat rezultatul final va fi mai bun. Nu trebuie sa pierzi din vedere ca interlocutorul tau nu stie care este suma dorita, ci poate doar presupune o cifra.
 
3. Fii primul care aduce argumente
In cadrul unei negocieri, este indicat sa incepi intotdeauna primul si sa faci tu prima oferta, in loc sa astepti ca interlocutorul tau sa faca o propunere. Astfel, tu stabilesti suma initiala, de la care vor pleca negocierile. In plus, prin faptul ca incepi primul, ii demonstrezi celuilalt ca esti increzator in fortele proprii.
 
4. Exprima-te
Daca esti satisfacut de suma propusa, zambeste, iar daca nu esti multumit, asigura-te ca interlocutorul tau observa acest lucru. Foloseste-te de limbajul corpului pentru a-i sugera acestuia ca esti sau nu multumit de propunerea sa. Cel mai important este sa ii demonstrezi celuilalt ca iei in considare argumentele lui, dar ca te-ai pregatit la randul tau si stii foarte bine de ce nu cedezi.
 
5. Bea multa cafea
Conform unui studiu, cu cat consumi mai multa cofeina, cu atat esti mai putin dispus sa te certi cu cineva. Asta inseamna ca interactiunea va decurge linistit si este mult mai probabil ca rezultatul final sa fie unul favorabil.
 
6. Convinge-ti interlocutorul ca timpul este limitat
Cu cat reusesti sa il convingi mai bine pe celalalt ca oferta este disponibila doar pentru o perioada limitata, cu atat acesta va fi mai dispus sa cedeze. Conform studiilor, produsele disponibile „in cantitate limitata” sunt primele care se vand, deoarece in mintea clientului se creeaza un simt al urgentei.
 
7. Ofera cat mai multe informatii
Daca vrei sa influentezi decizia celuilalt, trebuie sa ii oferi cat mai multe informatii si argumente elocvente. In cadrul negocierii, cantitatea informatiilor este mai importanta decat calitatea acestora. Celalalt va fi mai deschis la negociere si mai usor de convins.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Anonim 11-Feb-2021 16:21:06
Un articol foarte interesant. Negocierea joaca un rol important in orice bussiness. Daca sunteti interesati va invitam sa urmariti si acest videoclip Lux Pedia pentru a afla alte cateva sfaturi ce te vor ajuta la urmatoarea ta negociere. https://youtu.be/1OFAvWrOZkU

Daca va plac videoclipurile Lux Pedia nu uitati sa va abonati 😊

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016