Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari greseli ale candidatilor la un interviu de angajare

Tags: interviu de angajare, pregatire interviu, discurs angajare, locuri de munca 2014, posturi libere 2014

Cei care isi cauta un loc de munca se numara printre persoanele care fac cele mai mari greseli, fie din disperare, fie din dorinta de a gasi intr-un timp scurt un post bun, fie din cauza lipsei de experienta.
Managerii si angajatii din departamentul de Resurse Umane intalnesc zilnic persoane care se prezinta la interviu nepregatite, care nu stiu nici macar obiectivele principale ale companiei sau care sunt complet incompatibile cu postul la care viseaza.

Iata cele mai mari greseli pe care le fac cei care isi cauta un job, pe care trebuie sa le eviti:

1. Pun prea mare accent pe diplome si studii

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac tinerii aflati la inceput de drum in cautarea job-ului perfect, este aceea de a-si umple CV-ul cu studiile pe care le-au urmat si diplomele/certificatele obtinute in urma participarii la diverse cursuri suplimentare de imbunatatire a performantelor. Multe dintre ele nu au nicio relevanta atunci cand aplici pentru un anumit post! Ceea ce trebuie sa stie un absolvent care isi doreste sa isi gaseasca un loc de munca este ca trebuie sa isi arate cunostintele despre obiectivele postului vizat si capacitatea de a gestiona diferite experiente de munca, la nivel individual.

2. Nu fac cercetare suficienta

De cele mai multe ori, candidatii la un anumit post liber dintr-o companie nu acorda atentia si importanta necesara cercetarii despre compania respectiva si mai ales despre atributiile postului respectiv. Specialistii sustin ca este important ca tinerii sa citeasca si sa invete pasii necesari procesului de obtinere a unui loc de munca, eventual pentru adaptarea la conditiile de munca si integrarea in echipa.

3. Nu sunt la curent cu trendurile industriei

O alta greseala comuna tinerilor absolventi care se indreapta catre piata muncii este aceea de a face cercetari minime, numai asupra companiei in cadrul careia urmeaza sa sustina un interviu, insa nu sunt la curent cu trendurile industriei in care se pregatesc sa activeze. Prezentarea la un interviu fara pregatirea necesara poate reprezenta prima piedica in fata carierei, pe care ti-ai pus-o singur!

4. Iau in considerare doar posturile full-time

Proaspat iesiti de pe bancile facultatilor, absolventii sunt tineri cu forta de munca si dorinta de afirmare, de aceea, tot ceea ce conteaza pentru ei este un post cu norma intreaga. Ceea ce trebuie sa inteleaga este ca atat un job part-time, cat si un internship, reprezinta primul pas care le-ar putea aduce cariera la care viseaza.

5. Transforma interviul in ceva despre ei si nu despre angajator

Participantii la un interviu de angajare, care nu fac altceva decat sa vorbeasca despre ei, despre disperarea lor de a obtine un loc de munca si de cat de mult au nevoie de un salariu, in loc sa sublinieze ceea ce stiu sa faca si modul in care ar putea ajuta la dezvoltarea companiei, nu vor fi chemati niciodata la al doilea interviu si cu atat mai putin vor fi angajati.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016