Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti motivezi angajatii in functie de tipul de comportament

Tags: motivarea angajatilor, tipuri de comportament, personalitate, lideri, recompensarea angajatilor

Cum poate un manager sa isi motiveze toti angajatii, astfel incat acestia sa ramana productivi si multumiti? Avand in vedere ca fiecare om este unic si are propriul comportament si mod de gandire, ceea ce il motiveaza pe unul dintre angajatii tai nu il va motiva si pe celalalt.
Daniel Pink, autorul best-seller-ului "Drive", este de parere ca angajatii se descurca cel mai bine atunci cand li se ofera autonomie, oportunitati de perfectionare si cand au impresia ca munca lor este importanta. Acesta sustine ca banii nu sunt principalul factor motivational si ca angajatii isi doresc sa fie intelesi si respectati, nu dominati.
 
Nu exista o formula de succes valabila pentru toti angajatii. Ceea ce il inspira pe unul dintre angajati, poate sa nu il miste deloc pe celalalt. Asadar, este important ca un manager sa inteleaga modul de gandire si comportamentul fiecarui angajat in parte, pentru a putea rezona cu acesta.
 
In functie de tipul de personalitate, fiecare angajat isi doreste altceva de la managerul sau.
 
1. Persoanele cu o gandire analitica isi doresc sa stie ca un proiect are valoare si ca munca lor este importanta. Au nevoie de un lider care sa fie expert intr-un anumit domeniu si de a carui expertiza sa poata beneficia intregul colectiv. Acestia prefera sa fie recompensati in functie de contributia lor directa. Daca au efectuat multe ore suplimentare si au depus mult efort de unii singuri, acestia nu vor fi prea fericiti daca managerul va recompensa intreaga echipa.
 
2. Oamenii cu o gandire "bine structurata" isi doresc sa stie ca munca lor contribuie in mod esential la dezvoltarea companiei. Acestia prefera un lider organizat, competent, atent la detalii. Le place sa le fie recunoscute meritele in scris, la timp, dupa fiecare sarcina indeplinita cu succes. Email-urile de incurajare sunt un mod eficient de a comunica cu acestia.
 
3. Persoanele foarte sociabile isi doresc sa simta pretuite, vor sa stie ca munca lor are un impact major asupra proiectului la care lucreaza. Acestea sunt dispuse sa depuna eforturi suplimentare daca managerul isi exprima increderea in abilitatile lor. Isi doresc sa le fie recunoscute meritele personal, printr-un gest sincer din partea managerului. 
 
4. Angajatii cu spirit inovativ au nevoie sa adere la o cauza.  Pentru ei, imaginea de ansamblu este mai importanta decat parerea liderului. Acestia isi doresc sa fie recompensati in mod creativ si neconventional.
 
5. Anagajatii mai tacuti nu au nevoie de surle si trambite, acestia preferand incurajarile personale, prietenesti.
 
6. Persoanele mai expresive se simt mai motivate atunci cand sarcinile sunt discutate in mod liber si deschis. Acestora le place sa le fie recunoscute meritele in pubic, cu mult tam-tam.
 
7. Angajatii pasnici si impaciuitori isi doresc sa ca toti membrii echipei sa evolueze in aceeasi directie. Acestia nu vor cere niciodata recunoastere sau recompense, asadar ramane la latitudinea managerului sa i le ofere.
 
8. Angajatii foarte seriosi au o gandire independenta. Daca impartasesc parerea managerului, vor fi puternic motivati. Acestia va vor spune cum doresc sa fie rasplatiti pentru efortul depus si vor dori sa primeasca recompensa imediat.
 
9. Persoanele cu o gandire flexibila, deschisa vor accepta directia propusa de echipa, atata timp cat proiectul in sine nu vine in contradictie cu propriile lor opinii si convingeri.
 
Este important sa urmariti cine este veriga slaba din randul anagajatilor. Daca exista un angajat care nu munceste in mod constant mai putin decat restul echipei, este posibil ca acesta sa aiba o influenta negativa asupra motivatiei celorlalti colegi.

Sursa: Inc
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016