Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti protejezi ochii atunci cand petreci prea mult timp pe smartphone

Tags: dependent de tehnologie, protejarea ochilor, protectie ochi, protectie smartphone, protectie laptop, efect de orbire

Smartphone-ul este primul produs pe care il folosesti dimineata, dar si ultimul cu care iti petreci timpul inainte de culcare? Daca esti unul dintre utilizatorii care isi verifica telefonul cam de 150 de ori pe zi, atunci ochii tai sunt cei care platesc pretul dependentei tale fata de acest gadget.
Indiferent ca esti un om de afaceri care depinde foarte mult de acest de acest mijloc de comunicare, fie pentru a suna clienti importanti, fie pentru a trimite e-mail-uri colaboratorilor atunci cand nu esti la birou, fie ca esti pasionat de jocuri sau doar vrei sa iti verifici conturile de pe retelele sociale, trebuie sa admiti ca petreci prea mult timp in fata ecranelor electronice, iar asta nu face decat sa iti afecteze ochii.

Acelasi efect se produce automat si in cazul utilizatorilor de tablete, laptop-uri, carti electronice. Prea mult timp petrecut in fata acestor device-uri electronice contribuie de asemenea si la accentuarea starii de oboseala, la provocarea durerilor de cap si la reducerea capacitatii de atentie si concentrare.



Din fericire, utilizatorii au posibilitatea de a reduce la maximum aparitia unor astfel de efecte negative, provocate de orele lungi petrecute in fata sistemelor electronice:

Clipeste, clipeste si clipeste din nou

Tendinta noastra generala este sa incercam sa clipim cat mai rar, mai ales atunci cand purtam o discutie cu cineva, pentru a nu atrage prea mult atentia asupra ticurilor noastre. Incearca sa faci o schimbare si sa clipesti mai des, cel putin atunci cand nu ai persoane straine in preajma (daca asta te deranjeaza), iar aceasta actiune sa dureze mai mult de o secunda. Asta te va ajuta sa mentii ochii umezi, astfel incat sa reduci uscarea si iritarea lor.

Redu efectul de orbire

Daca nu detii un smartphone echipat cu efecte antiorbire, ori daca nu folosesti o folie protectoare mata, inseamna ca efectele reflectorizante iti afecteaza zilnic ochii, cel putin in aer liber, cand razele soarelui se reflecta pe ecranul device-ului tau. Foliile protectoare mate reprezinta cea mai simpla, ieftina si utila solutie pentru a-ti proteja zilnic vederea, la aparitia razelor solare.

Fa pauze des

Probabil suna infricosator daca te gandesti cat de mult ai de munca, insa ochii tai iti vor fi recunoscatori! La fiecare 20 de minute ia o pauza de la butonat si de la stat concentrat in fata ecranului si odihneste-ti ochii. Indiferent ca ramai pe scaun cu ochii inchisi sau iesi doua minute si te plimbi in aer liber, aceste pauze vor reduce sansele unor afectiuni grave ale ochilor.
 

Ajusteaza luminozitatea

Probabil consideri ca o lumina mai puternica pe ecranul laptop-ului sau smartphone-ului te ajuta sa te concentrezi mai bine, mai ales cand nu ai o alta sursa de iluminat in preajma, insa luminozitatea exagerata pe ecranele electronice nu face decat sa iti oboseasca si imbolnaveasca rapid ochii, asa ca este indicat sa eviti acest obicei.

Curata constant ecranul

Sterge ecranul smartphone-ului sau laptop-ului ori de cate ori ai ocazia, pentru a elimina orice sursa care iti poate distorsiona vederea si distrage atentia: praf, murdarie, pete, amprente.
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016