Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa ai un buget planificat

Tags: buget, stres, bani, cont de economii, cheltuieli

Un buget iti asigura libertate financiara. Poate ti se pare paradoxal, dar nu e. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ramai fara bani pentru vacanta?

Un buget iti va imbunatati viata in mod semnificativ. Iata doar cateva dintre aceste motive:

1. Un buget te scapa de stres


 Stresul financiar este unul dintre principalele motive de divort in America. Am trecut cu totii prin acele perioade in care certurile apar fiindca banii nu sunt suficient de multi. Un buget te ajuta sa scapi de acest stres deoarece iti ofera control asupra veniturilor tale. Iti ofera fraiele. Stresul e provocat de necunoscutul pe care il aduce viitorul. Atunci cand stii ca viitorul tau financiar este asigurat, cu siguranta vei dormi mai bine.

2. Un buget te ajuta sa te concentrezi.


Nici nu stii pe ce se duc banii atunci cand nu ai un buget. Azi primesti salariul, iar peste doua zile observi ca suma deja s-a injumatatit. Bugetul te ajuta sa fixezi anumite prioritati si sa directionezi banii catre acestea. Este foarte usor sa iti subapreciezi puterea financiara atunci cand nu ai un buget.

3. Un buget te motiveaza sa simplifici lucrurile.

In momentul in care ai un buget, vei sti exact unde se duc banii. In general, asta te va face sa iti simplifici viata pentru ca vei observa cum inainte cheltuiai foarte mult in schimbul unor lucruri de care nici macar nu aveai nevoie.

4. Un buget te face si mai generos.

Poti face anumite "margini" in situatiile in care vrei sa cumperi ceva si doresti sa aloci o parte din buget acelei achizitii. Atunci cand iti controlezi banii iti poti ajuta mai usor prietenii sau familia pentru ca nu te vei mai teme ca o sa ramai fara bani daca acorzi un imprumut sau daca faci, pur si simplu, o donatie.

5. Un buget iti va aduce mai multi bani.


Chiar daca vorbim despre cheltuieli, un buget chiar iti va aduce mai multi bani pentru ca vei economisi mult fara sa iti dai seama. Atunci cand iti faci un cont de economii si adaugi lunar cate o suma, oricat de mica, va creste si suma odata cu dobanda acordata de banca. Asa ca este foarte important sa incerci sa iti faci un astfel de cont.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016