Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demararea unei afaceri online in 7 pasi simpli

Tags: afacere online, demarare afacere, piata, site de comert, continut, afaceri online

Pornirea unei afaceri in mediul online este o metoda eficienta de a obtine profit intr-un timp relativ scurt. Nu este deloc dificil sa demarezi o afacere online, insa multi nu stiu de unde sa inceapa. Iti prezentam in continuare 7 pasi simpli care sa te ajute in deschiderea afacerii visate.
1. Studiaza piata
Care este piata vizata? Oricare ar fi aceasta, trebuie sa te asiguri mai intai ca esti te intereseaza cu adevarat. Pornirea unei afaceri necesita o investitie considerabila de timp si energie, astfel ca, daca nu esti cu adevarat interesat de domeniul respectiv, va fi dificil sa ramai consecvent pana la atingerea succesului.
 
Dupa ce te-ai hotarat asupra domeniului de activitate, va trebui sa efectuezi mai multe cautari pe Google pentru a descoperi companiile concurente. Incearca sa afli cat mai multe detalii despre competitorii tai. De asemenea, fa o sesiune de brainstorming si aduna cat mai multe denumiri posibile pentru viitorul tau website. Apoi, scurteaza lista, incluzand doar denumirile cu adevarat sonore.
 
2. Treci la treaba
Dupa ce te-ai hotarat asupra domeniului de activitate si asupra denumirii site-ului, va trebui sa gasesti un serviciu de gazduire web, dupa care sa treci efectiv la treaba. Odata ce ai investit bani in afacere, fiecare minut conteaza, deoarece timpul inseamna bani. Nu te astepta sa te descurci perfect de la bun inceput, insa poti gasi resurse nelimitate pe Google care sa te ajute la fiecare pas.
 
3. Creeaza continut
Este important sa ai suficient continut inainte sa iti lansezi oficial site-ul. Indiferent de tipul site-ului: blog, site comercial, etc., acesta nu trebuie sub nicio forma sa para gol. Dupa lansarea oficiala a site-ului, va trebui sa adaugi continut in mod constant, pentru a atrage cat mai multi vizitatori si/sau potentiali clienti.
 
4. Fa-ti site-ul cunoscut
Spune-le prietenilor, familiei si cunostintelor despre noul tau site si incurajeaza-i sa il recomande si altora. Astfel, poti detecta din timp eventualele probleme si le poti corecta inainte ca site-ul sa fie cunoscut lumii intregi.
 
5. Lanseaza oficial site-ul
Posteaza link-uri catre site, incurajeaza utilizatorii sa iti viziteze site-ul, fa-ti site-ul cunoscut pe retelele de socializare, forumuri, etc.
 
6. Devino activ pe retelele de socializare
Potentialii clienti se afla pe retelele de socializare. Fa-ti site-ul cunoscut, interactioneaza cu fanii si in curand vei descoperi ce anume functioneaza si ce nu. Cunoaste-ti concurenta, incearca sa afli cum au reusit companiile concurente sa isi creasca afacerea. Majoritatea oamenilor te vor ajuta cu placere daca esti sincer si le ceri sfatul. Afla care sunt cele mai bune metode de promovare a produselor.
 
7. Ramai consecvent
Acesta este pasul cel mai important. Multi oameni ajung pana aici, dupa care renunta. Daca nu vei face tot posibilul pentru a-ti implica cititorii si a-i incuraja sa revina pe site, acesta nu va avea o viata lunga. Efectueaza toate modificarile necesare, actualizeaza continutul, adauga mereu informatii si fotografii noi. Interactioneaza in mod constant cu cititorii si fanii pe retelele de socializare, solicita feedback din partea clientilor si imbunatateste-ti in mod continuu afacerea.
 
Nu exista o reteta care sa iti garanteze succesul in mediul online. Succesul depinde de tine si de cat de mult timp si energie esti dispus sa investesti in afacerea ta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016