Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Despre creativitate si munca. Ia un pix si scrie!

Tags: creativitate, munca, productivitate, inspiratie, succes

Imi este relativ greu sa lucrez cu liste si agende, insa le folosesc din ce in ce mai mult, chiar si atunci cand ultimul lucru de care am chef este sa ma apuc sa scriu o pagina intreaga cu tot ceea ce am de facut intr-o zi. Insa, in acelasi timp, o astfel de lista e singura care ma ajuta sa bifez aproape tot ce mi-am propus la inceput de zi. Nu fac asta fiindca am memoria slaba, ci pentru ca imi iau un angajament scris fata de mine si fata de munca pe care o fac. Iar listele si agendele au fost motorul care au declansat o rutina productiva a muncii.

"Menirea noastra in viata nu e sa ne transformam in ceea ce credem ca ar trebui sa fie idealul nostru, ci sa aflam cine suntem deja si sa implinim asta.
Daca am fost nascuti sa pictam, e sarcina noastra sa devenim pictori.
Daca am fost nascuti sa rasturnam ordinea ignorantei si a nedreptatii in lume, e slujba noastra sa ne dam seama de asta si sa ne punem pe treaba." - Steven Pressfield, The War of Art


Atunci cand eram mica, nu suportam sa fac ordine. In marea dezordine din sertare, din dulapul cu carti, din biroul in care se ascundeau toate caietele si manualele, descifram de fiecare data o ordine numai a mea, stiam unde se afla fiecare lucru si citeam o harta vazuta numai de mine. Ori de cate ori incepeam sa organizez lucrurile (sertarul, plin cu cele mai nevazute si neobisnuite maruntisuri din lume, era cosmarul meu), terminam prin a avea in fata un birou sau un dulap aranjat, ordonat, dar total necunoscut mie. In ordinea perfecta in care stralucea, il priveam cu raceala si ca pe un strain.

Un pas gresit pe care il fac multi dintre cei care scriu il reprezinta “programul” stabilit in functie de inspiratie. Cu alte cuvinte, scriem, deci muncim, doar atunci cand ne loveste inspiratia. Si acest obicei e partial justificat: cu cat cautam mai inversunati inspiratia, cu atat ni se pare ca aceasta s-a ascuns definitiv de noi.

Insa cei mai productivi oameni lucreaza dupa un program, se asaza la birou si incep sa lucreze. Inspiratia, in astfel de situatii, nu mai face mofturi. Soseste, cu alte cuvinte, pentru ca a inceput programul. Si, odata invatata sa functioneze astfel, va respecta ora impusa de noi.

Cititi continuarea aici.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016