Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli fatale care te pot costa afacerea

Tags: afaceri, succes in afaceri, piata, antreprenori

Nu este niciodata simplu sa pui pe picioare o afacere de succes. De fapt, majoritatea afacerilor de tip start-up esueaza. Pentru a avea succes in afaceri, trebuie sa eviti anumite greseli care te pot costa scump. Iata care sunt acestea.
1. Alegerea pietei gresite
Este important sa alegi o piata care iti ofera posibilitati multiple. In loc sa optezi pentru o piata exclusivista, este preferabil sa iti incerci norocul pe o piata care iti permite sa mai si dai gres din cand in cand.
 
2. Alegerea unui partener necorespunzator
Doar pentru ca cineva iti este prieten, nu inseamna ca va fi si un partener de afaceri potrivit si ca veti putea colabora pe termen lung. Atunci cand sunt multi bani la mijloc, vor iesi la iveala trasaturi de caracter ascunse. De obicei este preferabil sa incepi o afacere cu o persoana care sa te completeze, ale carei slabiciuni sa fie punctele tale forte si vice versa.
 
3. Cheltuirea unor sume prea mari de la bun inceput
Majoritatea antreprenorilor esueaza dintr-un simplu motiv: raman fara bani inainte ca afacerea sa aiba cu adevarat succes. Prin urmare, este important sa nu cheltui prea mult, intr-un timp prea scurt. Nu cheltui excesiv nici pe campanii de marketing inainte sa te asiguri ca oamenii iti vor cumpara produsele.
 
4. Angajarea oamenilor necorespunzatori
Ai nevoie de oameni eficienti, care sa te ajute in drumul spre succes. De multe ori, antreprenorii incearca sa angajeze oameni care sa “umple” anumite pozitii, insa nu isi dau seama de adevarata importanta a personalului. Primii angajati sunt cei mai importanti. Acestia dau tonul afacerii tale. Daca acestia sunt exceptionali, alti oameni exceptionali ii vor urma si se vor alatura companiei. In caz contrar, calitatea angajatilor viitori va scadea la randul sau.
 
5. Ignorarea instinctului
Daca instinctul iti spune ca o decizie nu este buna, asculta-l. Daca iti spune ca un anumit produs nu va avea succes, schimba-ti strategia. Cei mai mari antreprenori din lume si-au ascultat instinctul: Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Michael Dell, Richard Branson, si lista poate continua.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016