Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa fii mai productiv in 6 pasi simpli

Tags: cum sa fii productiv, productivitate, pauze, sarcini, eliminarea distractiilor din jur, multitasking

Iti poti imagina cum ar fi sa lucrezi mai putin si totusi sa realizezi mai multe? Daca vrei sa fii cu adevarat productiv, nu trebuie respecti niste reguli imposibile, ci doar sa urmezi cativa pasi simpli.
1. Renunta la multitasking
 
De cate ori ai incercat sa realizezi mai multe sarcini in acelasi timp, insa nu ai reusit sa faci niciuna in mod corespunzator? Cel mai important lucru pe care il poti face pentru cresterea productivitatii este sa te concentrezi asupra unei singure sarcini. Doar atunci iti poti exersa creativitatea si poti realiza ceea ce iti propui, intr-un timp mai scurt.
 
2. Elimina distractiile din jur
 
Pentru a putea sa te concentrezi asupra unei singure sarcini si a-ti spori productivitatea, este esential sa elimini toate elementele care iti pot distrage atentia. Asta inseamna sa ii spui partenerului de viata sa te iti acorde o perioada de liniste, sa iti rogi colegii sa nu te deranjeze, sa stingi televizorul si sa inchizi toate ferestrele irelevante de pe desktop.
 
3. Fa lucrurile ACUM
 
Ne irosim timpul prin amanarea sarcinilor importante. Sarcinile care conteaza cel mai mult ar trebui realizate din timp, nu ar trebui amanate. Dupa ce termini cu succes o sarcina importanta, te simti mai bine, mai motivat si, in plus, iti ramane mult timp liber la dispozitie decat atunci cand amani efectuarea sarcinii in ultimul moment.
 
4. Planifica
 
Cea mai eficienta metoda de crestere a productivitatii este sa iti planifici din timp activitatile. Noteaza-ti obiectivele si sarcinile ce trebuie realizate a doua zi, punand accent pe sarcinile importante.
 
5. Ia pauze din cand in cand
 
Creierul nostru nu se poate concentra o perioada lunga de timp fara intreruperi. Este important sa ii oferi cate o pauza din cand in cand, sa te relaxezi, sa te intinzi si sa respiri adanc. Chiar si 5 minute la fiecare ora sunt de ajuns. Daca ai posibilitatea, fa o scurta plimbare pe jos, respira aer curat. Iti vei reimprospata creierul si te vei umple din nou cu energie.
 
6. Seteaza cronometrul
 
Poti folosi un cronometru obisnuit si sa iti setezi o perioada de timp in care sa lucrezi neintrerupt, spre exemplu, 30 de minute. In acest interval de timp trebuie sa rezisti tentatiei de a-ti verifica email-ul, contul de Facebook sau de a te uita pe fereastra. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, iti poti permite sa te „destrabalezi” putin.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016