Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu lasati clientii sa va agreseze

Tags: clienti, respect, frica, agresiune, abuz

Daca sunteti o carpa, veti pierde respectul clientilor. Cumparatorii tind sa-i vada pe vanzatori drept tapi ispasitori. Pentru asta, se folosesc de scuza ca nu trebuie sa lucreze zilnic cu dumneavoastra, asa ca isi lasa frustrarile sa curga. Urmati cei sase pasi pe care vi-i propunem si veti reusi sa disipati mania clientului, fara a ceda.
Uneori, exploziile clientului sunt declansate de ceva ce dumneavoastra sau compania dumneavoastra a facut si nu a fost pe placul lui. Si alteori frustrarile par a nu avea niciun temei. Indiferent de context, este important sa stiti sa abordati situatia.

Nu scuzandu-va va salvati. Aceasta este cea mai proasta alegere posibila. In momentul in care il lasati pe client sa va agreseze, i-ati pierdut respectul si v-ati abonat la o relatie care se baza numai pe abuz.
Iata ce trebuie sa faceti:
 
PASUL #1: Alimentati-va permanent curajul. Tiranii miros frica. Cel mai bine este sa nu va fie teama, caci nu va bazati pe un singur om pentru a face profit. Mai sunt si alti cumparatori la rand, asa ca aveti tot timpul la indemana optiunea de a-i intoarce nemultumitului spatele.
 
PASUL #2. Ridicati si dumneavoastra tonul. Cand clientul explodeaza, trebuie sa va conectati la aceeasi sursa de curent, pentru a va putea raporta corect la ce vi se intampla. Nu trebuie sa tipati, dar vocea trebuie sa va fie ferma si autoritara. Daca va conversati fata in fata, nu uitati sa mentineti un permanent contact vizual. Abordati o mina serioasa care exprima clar faptul ca nu apreciati sa se tipe la dumneavoastra si ca nu va veti lasa intimidat.
 
PASUL #3. Fiti direct cu clientul. Sunteti un profesionist, nu un pres. Afirmati raspicat ca sunteti dornic sa rezolvati problema, dar nu acceptati sa se tipe la dumneavoastra. Nu murmurati cuvintele. Impuneti respect. Subliniati faptul ca ajutorul pe care-l veti da depinde de abilitatea clientului de a purta intr-o maniera civilizata. 
 
PASUL #4. Daca cel din fata dumneavoastra nu va asculta, incheiati conversatia. Faceti acest lucru intr-o maniera corecta, dar ferma. Spuneti-i ca sunteti dornic sa dati o mana de ajutor cand clientul va va tratat cu respectul cuvenit. Asigurati-va ca stie cum sa va contacteze. Apoi plecati. Nu suportati abuzul. Nicio slujba din lume nu merita acest sacrificiu.
 
PASUL #5: Cereti-va scuze in mod adecvat pentru problema. Odata ce ati cerut si ati fost rasplatit cu un comportament adecvat, atunci si numai atunci cereti-va scuze pentru neplacerile provocate. Promiteti ca veti rezolva problema.
 
PASUL #6: Analizati situatia si solutionati-o. Acum, dupa ce ati stabilit ca nu sunteti un sac de box, vedeti ce puteti face. Succes! 


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

betina 21-Nov-2011 13:11:05
Pai cum sa procedeze clientii care gasesc la ghiseul RDS Brasov(de exemplu) astfel de personaje care iti zic ca se rezolva problema...si ea nu se rezolva nici peste 6-9 luni???
Sau te duci in audienta...si te trimit sa vorbesti cu portarul(sau cine o fi oare...cel ce sta intr-un ghiseu pe scarile institutiei?)
Deci eu zic ca mai bine ar fi ca nici acei functionari sau vanzatori sa nu mai stea in firme care vand bunuri sau servicii de proasta calitate.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016