Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru semne ca un specialist in vanzari este o achizitie buna (indiciu: ganditi-va la bani)

Tags: specialist in vanzari, bani, interviu, manager, candidat

CV-ul si abilitatile de a raspunde excelent la intrebarile de la interviu nu sunt suficiente pentru a ne da seama daca un candidat este sau nu o persoana geniala in domeniul vanzarilor. S-a descoperit in schimb ca motivatia banului este factorul care diferentiaza oamenii de top de cei mediocrii sau mai rau.
Motivatia banului inseamna ca o specialistul in vanzari traieste pentru a castiga comisioane si premii. Acesta va face totul pentru a finaliza vanzarea. In acest scop, se transforma in maestrii strategi: cunosc produsul, isi stiu competitorii si au relatii excelente cu clientii.
 
Este esential ca detinatorul unei afaceri sa vada daca un candidat este manat de aceasta motivatie care nu este o abilitate. Este o trasatura de caracter. O persoana poate fi investita cu dorinta de a face bani, dar motivatia banului nu poate fi atasata cu forta de personalitatea acesteia.
 
Daca managerii se concentreaza numai asupra performantelor anterioare, trebuie sa se astepte la dezamagiri. Lumea este plina de comis voiajori care s-au aflat la momentul potrivit in locul potrivit. Fara a avea instictul de “ucigas" de care au nevoie.
 
Motivatia banului nu inseamna sa ai doar entuziasmul de a face bani. Inseamna sa stii cum sa-i faci. Cand intervievati un posibil candidat, verificati daca pun intrebarile corecte pentru a va arata ca se gandesc deja la ce-i lipseste afacerii si cum o pot imbunatati ei.
 
Va oferim in continuare cateva indicii care va pot spune ca va aflati in fata candidatului care va va aduce profitul maxim:
 
Pune intrebari legate de bani. Cand ii vine randul sa vorbeasca, intreaba daca planul de compensatii este cumva avut in vedere.
 
Ii place ce cumpara cu proprii bani, fie ca e vorba de jucarii pentru copii sau vacante exotice. Oamenii cu motivatia banului in sange sunt innebuniti, in marea lor majoritate, de gadget-uri. C-au aratat ultimul lor IPhone si ultimele aplicatii descarcate?
 
Isi incepe viata profesionala devreme. Este unul din cei care nu se lasa pagubasi cand parintii le spun ca nu au bani de o bicicleta noua si isi vand jucariile vechi pentru a-si face singuri rost de suma necesara.
 
Este obsedat de metodologia finalizarii vanzarilor. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Octavian 25-Oct-2011 13:08:29
Execelent articolul. Am vazut numeroase interviuri in care aplicantii vorbeau evaziv despre sumele ce si le propuneau sa le castige. Am recrutat in general persoane care erau foarte motivate de aspectul financiar.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016