Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 tehnici de vanzare

Tags: strategii de vanzare, tehnici de vanzare, managementul timpului, rezultate

Daca vrei sa fii un agent de vanzari exceptional, nu este de ajuns sa cunosti cateva tehnici de vanzare, ci trebuie sa le pui in practica pana cand acestea iti intra in obisnuinta. Iata cateva astfel de tehnici si strategii care te vor ajuta sa devii cel mai bun in domeniul tau.
1. Stabilirea rezultatelor dorite
Cei mai buni oameni de vanzari initieaza de obicei mai putine apeluri, insa acestea sunt de efect. Acestia au inteles ca cele mai eficiente tehnici de persuasiune functioneaza mai bine atunci cand exista o planificare bine structurata in spate.
 
Acestia se concentreaza mai mult asupra pregatirii unui apel decat asupra apelului in sine. Stabilesc care sunt rezultatele dorite, apoi se gandesc cum sa ajunga la aceste rezultate. Isi imagineaza toate scenariile posibile, punandu-se in locul clientului. Se gandesc “Daca as zice asta, cum ar reactiona clientul?”, apoi fac modificarile necesare pentru cresterea sanselor de succes.
 
Inainte sa participe la o intalnire de afaceri, acestia stiu exact ce rezultate doresc sa obtina si au stabilit deja ce isi doreste clientul.
 
2. Pastrarea controlului
Atunci cand esti intr-o stare buna de spirit, vei putea comunica mai usor cu clientul, vei fi mai convingator si vei obtine mai usor informatiile dorite. Abilitatea de a-ti controla starea de spirit astfel incat aceasta sa nu iti afecteze rezultatele este esentiala in vanzari. Nu conteaza daca tocmai ai fost parasit de prietena, daca ai un parinte bolnav sau daca te-ai certat cu vecinii de dimineata. Aceste lucruri nu trebuie sa iti influenteze starea de spirit atunci cand discuti cu un client.
 
3. Managementul timpului si al activitatilor
Majoritatea oamenilor de vanzari sunt mai mult pe drumuri. Pentru a reusi sa ramana organizati, acestia isi planifica timpul folosind intensiv agenda, prioritizandu-si activitatile si fiind intotdeauna disciplinati si punctuali.
 
4. Ascultarea
Abilitatile de ascultare sunt esentiale pentru obtinerea succesului in vanzari. Ascultarea atenta ii transmite clientului faptul ca este respectat, dar permite in acelasi timp agentilor de vanzari sa descopere detalii esentiale despre clienti. Atunci cand ai deja o serie de intrebari planificate inainte de initierea apelului, poti asculta mai atent ce are de spus clientul. Adreseaza oricate intrebari este nevoie pentru a te asigura ca stii ce anume isi doreste clientul.
 
5. Limbajul
Oamenii de vanzari de succes au un limbaj ales. Acestia stiu sa foloseasca limbajul in avantajul lor, pentru ascunderea defectelor unui produs sau pentru a exagera beneficiile unui anumit produs sau serviciu. Acestia isi folosesc limbajul pentru a atrage atentia clientului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Tina 02-Apr-2012 09:08:34
6

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016