Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Cum sa-ti promovezi cat mai eficient afacerea

Tags: promovarea afacerii, sfaturi in marketing, testimoniale, newslettere

Fie ca afacerea ta se afla de-abia la inceput, fie ca esti de ani buni in bransa, marketingul este un instrument esential ce iti permite sa comunici eficient cu clientii existenti, dar si cu cei potentiali. Prin diverse metode, poti atrage noi clienti, in acelasi timp tinandu-i aproape si pe cei deja existenti.
Iata cateva idei inspirate care sa te ajute sa iti promovezi afacerea intr-un mod cat mai eficient cu putinta:
 
1.      Creeaza newslettere – Spune-le oamenilor ce faci, ce produse sau servicii noi ai de oferit, prin intermediul newsletterelor. Astfel, iti mentii clientii existenti aproape.

2.      Scrie un blog – Blogurile iti permit nu doar sa iti extinzi strategia de marketing prin intermediul unor cuvinte cheie, insa iti permit si sa iti etalezi calitatile si expertiza in domeniu, dezvoltand in acelasi timp increderea oamenilor. Nu uita insa sa actualizezi permanent continutul blogului.

3.      Ofera testimoniale – Atunci cand le poti oferi oamenilor testimoniale sincere venite de la clienti multumiti, ai doar de castigat. Insa nu posta testimoniale ale clientilor fara a le cere permisiunea inainte.

4.      Optimizeaza-ti semnatura de email – Actualizeaza-ti semnatura de email, adaugand toate conturile de pe retelele de socializare si website-ul sau blogul companiei. Poti introduce aici si sloganul companiei sau mesajul tau promotional. Aminteste-le oamenilor ce anume te deosebeste de ceilalti.

5.      Ofera reduceri pentru perioade limitate de timp – Reducerile sunt si vor fi intotdeauna populare. Poti oferi propriile servicii si produse la preturi promotionale, de exemplu, cu ocazia sarbatorilor de iarna, sau cu ocazia venirii primaverii. Oamenilor le plac intotdeauna reducerile de pret.

6.      Creeaza brosuri online – Brosurile in format fizic pot fi costisitoare si mai greu de conceput. Poti economisi bani prin crearea unei brosuri in format PDF, pe care clientii sa o poata descarca de pe site-ul companiei. Poti folosi aceasta ocazie pentru a-ti "vinde" cat mai bine produsele si serviciile si pentru a le explica potentialilor clienti de ce ar trebui sa te aleaga pe tine.

7.      Implica-te in campanii de binefacere – Poti sa donezi anumite produse sau sa-ti oferi serviciile in cadrul unor campanii de binefacere. Este o metoda buna de a cunoaste potentiali clienti si de a-ti creste vizibilitatea.

8.      Trimite clientilor scrisori de multumire – Dupa ce ai indeplinit cu succes un anumit serviciu, arata-le clientilor cat de mult valoreaza pentru tine, trimitandu-le scrisori de multumire. Astfel, acestia isi vor aminti cu drag de tine si te vor contacta si pe viitor.

9.      Personalizeaza-ti conturile social media – Oamenii nu vor sa comunice cu branduri si sigle, acestia vor sa vorbeasca cu oameni ca si ei. Adauga putin din personalitatea ta brandului, astfel oamenii se vor simti mai in largul lor sa comunice cu tine.

10.  Adauga o pagina de prezentare a companiei pe website – Oamenii vor sa stie cu cine au de-a face inainte sa cumpere un produs sau un serviciu. Asadar, este important sa te asiguri ca pe website-ul companiei exista o pagina de descriere, unde sa prezinti pe scurt care sunt valorile companiei si experienta ce se afla in spatele brandului. Nu uita, oamenii trebuie sa aiba incredere in compania ta, iar o astfel de pagina te va ajuta  in acest sens.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016