Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa iti schimbi locul de munca? Iata greselile pe care trebuie sa le eviti

Tags: locuri de munca, locuri de munca vacante, locuri de munca noi, schimbarea locului de munca

Te gandesti sa iti schimbi locul de munca? Sfatul specialistilor in resurse umane este sa nu ne schimbam complet directia, doar pentru ca fostul loc de munca nu a fost la nivelul asteptarilor noastre.
Schimbarea brusca a carierei reprezinta de fapt schimbari majore in intreaga noastra viata personala si profesionala, tocmai din acest motiv nici nu este un lucru usor de realizat.

Poti lua in calcul aceasta optiune numai in momentul in care simti ca drumul pe care te afli nu are o destinatie finala, pana atunci trebuie sa insisti, sa fii perseverent si sa ai puterea de a o lua de la capat ori de cate ori este nevoie.

In cazul in care ai decis totusi sa o iei de la zero si sa imbratisezi o un nou domeniu, incearca sa tii cont de aceste sfaturi:

Nu incerca sa fugi de fosta profesie

Incearca mai degraba sa descoperi ce anume nu ti-a placut la locul tau de munca: sarcinile zilnic, nu te intelegeai cu seful, ori colegii erau complet antipatici? Daca unul dintre aceste motive se aplica si in cazul tau, nu inseamna ca acea meserie nu era pentru tine, asa ca nu o lua la fuca spre un nou domeniu.

Pune cativa bani deoparte inainte de a-ti da demisia

Majoritatea angajatilor care aleg sa isi dea demisia si sa se indrepte catre o noua treapta profesionala, o fac intr-un punct critic, atunci cand simt ca nu mai rezista la actualul loc de munca. De multe ori se intampla sa fie chiar si ei luati prin surprindere de decizia pripita pe care au luat-o, iar in acest caz nu au un buget pus deoparte care sa le asigure stabilitatea financiara pana cand isi vor gasi altceva de munca.

Ai grija sa nu te plafonezi

Poate din prea multa comoditate, poate pentru ca nu ai gasit ceva mai bun sau pentru ca aveai nevoie de un job urgent, te-ai legat la cap cu un loc de munca in care talentele si abilitatile tale nu sunt puse in valoare. Dupa ce strangi cativa bani, ai putea sa te reorientezi catre o cariera pe masura asteptarilor tale! Daca nu ai ajuns in acel punct, ia in considerare faptul ca cinci ani reprezinta perioada optima pentru a lucra in aceeasi companie, pentru a evita plafonarea si pentru o dezvoltarea profesionala corecta.

 
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016