Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 secrete ale increderii in sine

Tags: incredere de sine, stima de sine, cresterea increderii, obiective, motivare, dezvoltare personala, complimente

Daca vrei sa ai mai multa incredere in tine, trebuie sa devii stapanul propriei vieti. Iti poti schimba viata in bine in orice moment, totul este sa iti doresti cu adevarat asta. Daca simti ca incepi sa iti pierzi treptat increderea de sine, iti prezentam in continuare cateva sfaturi utile pentru a opri trendul descendent si a recapata increderea.
1. Incepe cu lucruri marunte
Incepe cu lucrurile pe care le poti face imediat si cu usurinta. Daca incepi cu realizari mai marunte, vei capata mai multa incredere in capacitatile tale. Fiecare sarcina indeplinita cu succes, indiferent cat de nesemnificativa ar parea, te ajuta sa devii mai increzator. Spre exemplu, poti incepe prin a face ordine in birou/camera, a-ti plati toate facturile sau organizarea tuturor hartiilor de pe birou.
 
2. Foloseste-ti imaginatia
Imagineaza-te ca fiind increzator. Cand vei deveni aceasta persoana, cum te vei simti? Cum vei fi perceput de ceilalti? Ce vei transmite prin limbajul corpului? Cum vei vorbi? Experimenteaza cum ar fi viata din perspectiva unei astfel de persoane, folosindu-ti imaginatia. Fa acest lucru in fiecare dimineata. Dupa ce ai terminat, noteaza-ti o descriere a acestei persoane si a tuturor calitatilor observate.
 
3. Fa lucrurile care te sperie
Cu cat facem mai des lucrurile de care ne temem, cu atat mai putin inspaimantatoare vor parea lucrurile respective. In cele din urma, vom elimina frica.
 
4. Socializeaza
Iesi din casa si ia masa in oras cu un prieten. Atunci cand socializezi, ti se deschid noi oportunitati si iti dezvolti aptitudinile interpersonale. 
 
5. Stabileste-ti obiective
Aproximativ 80% dintre americani sustin ca nu au niciun obiectiv. Oamenii care isi noteaza obiectivele pe hartie castiga in general de noua ori mai mult decat cei care nu si le noteaza, rezulta din studiile recente. Atunci cand iti stabilesti obiective clare si concrete, stii incotro te indrepti. Iar atunci cand actionezi in vederea atingerii obiectivelor, devii mai increzator in fortele proprii.
 
6. Clarifica-ti viata
Noteaza-ti pe o hartie toate aspectele importante ale vietii: relatii, sanatate, bani, etc., si apoi acorda cate un calificativ pentru fiecare in parte. Incepe sa lucrezi mai intai la aspectele de care nu esti multumit. Toate acestea se influenteaza reciproc. Cu cat vei fi mai fericit pe toate planurile, cu atat vei capata mai multa incredere in tine.
 
7. Ajuta-i pe altii sa se simta mai bine cu ei insisi
Atunci cand ajungi pe altcineva, te vei simti si tu mai bine cu tine. Fa-i pe ceilalti sa zambeasca, ofera-le complimente, ajuta-i intr-o problema sau spune-le ce admiri la ei.
 
8. Nu te compara cu altii
Stima de sine scazuta apare atunci cand te simti inferior celorlalti. Nu ar exista stima de sine scazuta daca nu ar exista alti oameni in jurul nostru pe care ii percepem ca fiind superiori intr-un fel sau altul. Nu te mai ingrijora de ceilalti.
 
9. Motiveaza-te
Citeste carti sau articole motivationale, vorbeste cu persoane care iti aduc zambetul pe buze si care te motiveaza sa devii mai bun. Fa pasii necesari pentru a-ti crea viata dorita.
 
10. Solicita complimente
Chiar daca suna ciudat, intreaba-ti apropiatii ce anume apreciaza la tine, care sunt punctele tale forte. In general, punem mai mult pret pe opiniile celorlalti decat pe propriile noasre opinii. Suntem primii care ne certam atunci cand gresim si suntem ultimii care sa recunoastem ce am facut bine. Atunci cand auzi din gura altcuiva care iti sunt calitatile, iti vei construi o imagine mai buna despre sine.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016