Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri simple de dezvoltare a inteligentei

Tags: inteligenta, capacitate creier, stimularea gandirii, exercitii fizice, capacitate de invatare, putere de concentrare

Asemenea muschilor, creierul tau trebuie exersat in mod constant. Daca nu iti folosesti creierul, capacitatea de invatare si puterea de concentrare se vor diminua treptat.
Vrei sa iti imbunatatesti capacitatea creierului? Iti prezentam cinci tehnici simple si eficiente de exersare a creierului.
 
1. Priveste mai putin la televizor
Putem sta ore intregi nemiscati in fata televizorului. Problema este ca nu ne folosim creierul aproape deloc atunci cand privim la televizor, si nici nu ii permitem acestuia sa se regenereze. Dupa cateva ore petrecute in fata televizorului, nu te simti mai obosit si mai stors de energie? Iti obosesti ochii si nu mai ai energie sau chef sa citesti o carte, de exemplu. Atunci cand vrei sa te relaxezi, incearca mai degraba sa citesti o carte. Iar daca te simti prea obosit, asculta niste muzica.
 
2. Citeste carti care iti stimuleaza gandirea
Daca iti place sa citesti carti populare, usor de digerat, incearca sa alegi carti care sa iti puna mintea la contributie. Daca vrei sa iti imbunatatesti capacitatea de gandire si creativitatea, trebuie sa citesti carti care sa iti stimuleze creierul. Nu te sfii sa cauti cuvintele necunscute in dictionar si nu te speria de paragrafele prea lungi. Citeste cu atentie si in scurt timp te vei obisnui cu stilul autorului respectiv.
 
3. Fa exercitii fizice
Timpul petrecut facand exercitii fizice nu este niciodata irosit. Dupa ce iti exersezi corpul, vei putea invata mai eficient si vei fi cu siguranta mai productiv. Exercitiile fizice te ajuta sa iti clarifici gandurile si iti ofera o doza mare de energie. Te vei simti ca nou dupa o jumatate de ora de jogging sau de aerobic.
 
4. Culca-te devreme, trezeste-te devreme
Daca nu dormi suficient, nu te poti concentra. Iar daca alegi sa te culci mai devreme si dormi suficient, adica in jur de 8 ore pe noapte, te vei simti intinerit si plin de energie. Atunci cand treaz pana tarziu in noapte si te trezesti tarziu a doua zi dimineata, esti letargic si te concentrezi mai greu. Orele diminetii sunt cele mai linistite si mai productive din zi.
 
5. Ia-ti timp pentru a reflecta
De multe ori vietile noastre sunt atat de agitate incat uitam sa ne mai si relaxam din cand in cand. Este greu sa te concentrezi atunci cand mintea iti este invadata de griji. Atunci cand petreci cateva momente singur, in liniste, pentru a reflecta, iti poti reorganiza gandurile si sa iti prioritizezi responsabilitatile. Dupa aceea, vei intelege mai usor ce anume iti doresti. Nu trebuie sa meditezi profund, ci poti pur si simplu sa faci o plimbare singur si sa iti pui gandurile in ordine. Gaseste activitatea care te elibereaza pe tine.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016