Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 reguli de baza pentru o viata buna

Tags: reguli pentru o viata buna, obiective, idealuri, viata buna, dezvoltare personala, gandire pozitiva

Ce inseamna sa ai o viata buna? Inseamna sa nu presupui nimic, sa faci multe, sa zambesti des, sa ai cat mai putine nevoi si sa fii recunoscator pentru ceea ce ai in prezent. Inseamna de asemenea sa te bucuri de micile placeri ale vietii, sa iti stabilesti obiective realizabile, sa te ingrijesti de relatiile cu cei din jur si sa lasi ceva memorabil in urma ta.
Daca vrei sa preiei controlul asupra propriei vieti incepand de astazi, iata 8 reguli de baza:
 
1. Nu esti perfect si nu vei fi niciodata
Multe lucruri raman nefacute in lumea aceasta fiindca oamenii asteapta momentul, locul sau circumstantele oportune. In lumea reala nu exista oameni perfecti. In lumea reala sunt recompensati cei care fac lucrurile sa se intample. Iar atunci cand actionezi si faci ca lucrurile sa se intample, greselile sunt inevitabile. Nu mai astepta momentul ideal care nu va veni niciodata. Actioneaza acum.
 
2. Nu poti sa multumesti pe toata lumea
Indiferent ce faci sau cum faci lucrul respectiv, vor exista intotdeauna oameni care sa nu fie de acord cu tine sau care pur si simplu nu te plac. Nu mai incerca sa fii pe placul tuturor. Fa doar ceea ce consideri tu ca este corect si necesar.
 
3. Trebuie sa iti alegi prietenii cu atentie si multa intelepciune
Nu-ti poti alege familia, dar iti poti alege prietenii. Asadar, asigura-te ca alegi prieteni care merita timpul si efortul tau. Inconjoara-te de oameni care sa te ajute sa devii mai bun. Alege prieteni de care poti fi mandru, oameni pe care ii admiri si ii respecti.
 
4. Este important sa iti prioritizezi obligatiile
Stabileste-ti prioritatile, doar asa iti poti realiza obiectivele si transforma visele in realitate.
 
5. Ajuta-i pe ceilalti la nevoie
Atunci cand influentezi in mod pozitiv viata altcuiva, vei fi si tu mai fericit. Daca ii ajuti la nevoie pe ceilalti, vei fi ajutat la randul tau.
 
6. Concentreaza-te asupra lucrurilor pozitive
Pentru a avea succes, trebuie sa gandesti pozitiv. Mintea ta trebuie sa creada ca poti realiza lucrul respectiv pentru a-l putea realiza. Este important sa inlocuiesti gandurile si emotiile negative cu unele pozitive. Modul de gandire iti influenteaza intreaga viata.
 
7. Nu incerca sa fii altcineva
Incearca sa devii o versiune mai buna a ta, nu sa devii altcineva. Daca nu esti sincer cu tine insuti, nu poti pretinde ca traiesti cu adevarat. Fii tu insuti. Fii autentic.
 
8. Tu alegi daca vei avea o viata buna sau nu 
Lumea nu se schimba, doar perceptia ta asupra lumii se poate schimba. Daca vei gandi ca lucruri bune ti se pot intampla in fiecare zi, vei observa ca acestea chiar se intampla. Iar daca vei pleca de la ideea ca ti se pot intampla doar lucruri rele, vei fi intr-adevar inconjurat de negativitate. Tu esti cel care decide daca viata ta va fi buna sau rea.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016