Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De citit inainte sa-ti faci site-ul

Tags: design, site, creativitate, content, continut

Dupa orice experienta, invatam niste lectii. Inainte sa le fi simtit pe pielea noastra, am preferat, cu siguranta, sa ne fi oferit cineva cateva sfaturi. Nu se intampla insa mereu asa in viata, iar asta ar trebui sa ne faca sa acordam mai mult interes acelor lectii pe care ni le povestesc altii.

Intr-o lume care se misca ametitor de repede, e mai bine sa prindem din mers si sa invatam din greselile altora ca si cum ar fi ale noastre.

Ce e bine sa stim inainte sa ne facem propriul site? Iata doar cateva lectii pe care altii le-au invatat deja si pe care s-au gandit sa le imparteasca si cu noi:

1. Chiar daca ai cunostinte de web design, trebuie sa gandesti si sa actionezi din perspectiva clientului. Acest lucru te va face sa fii cat mai obiectiv si sa iei deciziile corecte.

2. Poti plati pe cineva in ce priveste web content-ul (continutul scris al site-ului) sau il poti scrie singur. Trebuie retinut insa ca e necesar ca acesta sa fie gata inainte de crearea site-ului.

3. Incepe cu lucrurile esentiale. E foarte usor sa te lasi purtat de val si sa te bucuri cam de tot ce poti adauga pe un site. Gandeste-te insa mai intai la partea practica si adauga elementele de care ai nevoie cu adevarat, lasand latura creativa pe locul doi pret de cateva clipe.

4. Nu te grabi. Daca e obligatoriu sa termini site-ul in doua zile inseamna doar ca ai lasat acest proiect pe ultimul loc. E bine sa fii suficient de organizat incat sa lasi sa treaca mai multe zile si sa revii ulterior asupra site-ului. Multe lucruri vor deveni vizibile abia atunci.

5. Pixul si hartia sunt lucruri sfinte. Daca ai ceva in minte deja, e cel mai simplu sa desenezi. Schiteaza site-ul pe hartie si vei vedea ca vei reusi sa transpui foarte multe elemente intr-un mod cat mai eficient.

6. Ia o decizie. Poate ca mai multe tipuri de design se vor potrivi conceptului tau. Vor fi mai multe elemente care te vor atrage in egala masura, dar la care va trebui sa renunti. Ia o decizie si nu analiza mai mult decat e cazul hotararea luata.

7. Nu cere altora parerea decat atunci cand proiectul se apropie de final. Vei imbunatati atunci ce mai trebui modificat. Daca te opresti dupa fiecare etapa sa verifici opiniile celorlalti, vei sfarsi cu un site care va fi oricum, mai putin al tau.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016