Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 start-up-uri inovative in 2017 schimba sistemul educational

Tags: sistemul educational, educatie, start-up, afaceri, studypool, peergrade

Dincolo de ideile noi pe care le aduc in acest domeniu, aceste start-up-uri nu schimba doar structura unui model educational invechit, ci si modul in care invatam. Inovatia in educatie este un capitol care are nevoie de imbunatatiri majore, diferente existand insa de la o tara la alta. Daca Finlanda se afla pe primul loc la educatie, nu acelasi lucru il putem spune despre Romania care se apropie de sfarsitul clasamentului.

1. Peergrade este primul model de afaceri din educatie despre care se discuta mult in aceasta perioada. Peergrade are la baza un sistem de notare reciproc, considerandu-se ca elevii si studentii pot invata mai usor si daca primesc feedback de la colegi, nu doar de la profesori. Si, asa cum stim, feedback-ul dat de profesori difera de cel dat de colegi. Daca pana acum se obisnuia ca numai profesorii sa fie cei care dau teme si care evalueaza performantele unui student sau elev, iata ca Peergrade isi propune sa sparga acest tipar si sa ofere celor interesanti metode noi de invatare.

Peergrade a fost lansat in 2015 de David Kofoed Wind, Malthe Jørgensen, and Simon Lind, iar la baza a avut ca obiectiv sa ii sprijine pe profesorii care aveau din ce in ce mai multi studenti.


2. Studypool este un al program de invatare care se indeparteaza de sistemul traditional din educatie. Astfel, la baza are ideea unui tip de "microtutoring" care se poate traduce prin meditatii particulare. Fondatorii Richard Werbe si Jimmy Zhong spera ca acest nou model de a invata sa ii ajute mai ales pe acei studenti care nu se pot incadra intr-un anumit orar sau care au nevoie de intervale diferite de timp pentru a invata. Acest sistem de microtutoring permite adaptarea in functie de nevoile fiecarui student si isi propune sa ii ajute pe acestia sa invete mult mai eficient.

3. Time Machine Tours este cel de-al treilea program care poate revolutiona sistemul educational, dar si modul in care vizitam obiectivele turistice incarcate de istorie. Astfel, un sit arheologic poate fi vazut prin telefoane sau alte dispozitive mobile care permit, cu ajutorul Time Machine Tours, afisarea unor informatii interactive si a unor imagini care creeaza utilizatorului senzatia ca priveste printr-o fereastra catre trecut. Metoda e considerata ca fiind mult mai interactiva decat predarea traditionala a istoriei in scoli. Cu toate acestea, indiferent de informatiile oferite prin program, partea buna si care implica totodata mai multe resurse presupune si vizitarea efectiva a locurilor in cauza.

Chiar daca timpul va decide care sunt start-up-urile de succes in domeniul educatiei, cert e ca va fi mereu nevoie de sisteme din ce in ce mai eficiente care sa aiba grija ca valorile esentiale sa nu se perimeze in competitia cu tehnologia care avanseaza atat de rapid. Educatia este obligata sa tina pasul.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016