Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari adresate de candidatul ideal in cadrul interviului

Tags: intrebari interviu, interviu de angajare, candidati de exceptie, candidat ideal, angajati eficienti

Atunci cand participi la un interviu de angajare, stii ca va trebui sa adresezi la randul tau cateva intrebari pertinente angajatorului. Insa majoritatea candidatilor adreseaza aceste intrebari doar cu scopul de a parea mai "interesanti" si mai "inteligenti" in ochii angajatorului, nu pentru a afla cu adevarat raspunsuri.
Candidatii de exceptie stiu insa sa adreseze intrebari inteligente deoarece ei sunt cei care evalueaza compania si angajatorul si isi doresc cu adevarat sa afle daca postul respectiv li s-ar potrivi. Iata cateva din intrebarile adresate de astfel de candidati:
 
1. Care sunt asteptarile dvs. in urmatoarele 3 luni legate de mine?
Candidatii de exceptie nu pierd timpul, ci vor sa stie cum se pot face remarcati cat mai repede.
 
2. Care sunt trasaturile comune ale celor mai eficienti angajati din cadrul companiei?
Candidatii de exceptie isi doresc sa devina performeri de top in cadrul companiei. Fiecare organizatie este diferita, prin urmare si trasaturile celor mai eficienti angajati difera. Poate ca in cadrul companiei respective sunt apreciati angajatii care lucreaza frecvent peste program. Sau poate ca organizatia respectiva apreciaza creativitatea sau capacitatea de a atrage noi clienti. Oricare ar fi aceste trasaturi comune, un candidat exceptional va dori sa le cunoasca cat mai devreme, pentru a sti daca postul respectiv i se potriveste si, daca da, ce anume trebuie sa faca pentru a ajunge un performer de top in cadrul companiei.
 
3. Ce anume influenteaza rezultatele in cadrul companiei?
Fiecare angajat reprezinta o investitie, iar fiecare investitie ar trebui sa genereze profit. Candidatii de exceptie stiu ca atunci cand ajuta compania sa aiba succes, succesul lor personal este de asemenea garantat.
 
4. Cum isi petrec angajatii timpul liber?
Un angajat fericit si eficient lucreaza din placere si apreciaza oamenii cu care interactioneaza zilnic. Prin adresarea acestei intrebari, un candidat vrea sa se asigure ca se va integra cu usurinta in echipa si va putea relationa eficient cu colegii sai.
 
5. Cum planuiti sa faceti fata...(aici poti introduce un element specific domeniului de activitate)
Fiecare companie se confrunta cu anumite provocari majore: modificari de ordin tehnic, crize financiare, noi competitori, si asa mai departe. Un candidat de exceptie va identifica sau cel putin va banui care sunt aceste provocari si va dori sa afle cum intentioneaza compania sa le depaseasca.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016