Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce fiecare antreprenor ar trebui sa esueze macar o data

Tags: esec, atingerea succesului, antreprenor, castigatori, invinsi, afaceri

Cei mai multi considera ca esecul este inacceptabil. Cu toate acestea, fiecare dintre noi esueaza la un moment dat. In loc sa privim esecul ca pe ceva negativ, ar trebui sa luam in considerare mai degraba efectele pozitive pe care le produce asupra noastra. Daca nu am esua din cand in cand, nu am invata lectii importante si nu ne-am bucura cu adevarat de realizari.
Iata 5 motive pentru care fiecare antreprenor ar trebui sa esueze macar o data:
 
1. Trezire la realitate
Cand se afla la inceput de drum, cei mai multi antreprenori simt ca plutesc. Se considera invincibili si considera ca le stiu pe toate. Pana cand nu esueaza prima data, raman cu aceasta iluzie ca sunt cei mai buni. Este ideal sa ai multa incredere in tine, insa este la fel de important sa ramai cu picioarele pe pamant. Primul esec te readuce la realitate si te scoate din postura de „atotstiutor”.
 
2. Trebuie sa cazi pentru a te bucura cu adevarat de succes
Dupa primul esec, antreprenorii au sansa sa se gandeasca cu adevarat la intreaga experienta traita si sa invete din greseli. Nu este usor sa te ridici de jos si sa-ti recapeti energia si dorinta de munca. Insa, pentru a te bucura cu adevarat de succes, trebuie sa gusti esecul. Altfel, nu vei aprecia la adevarata valoare succesul dobandit.
 
3. Trebuie sa revii in forta, mai puternic si mai intelept
Dupa ce ai esuat, este esential sa inveti ceva din intreaga experienta. Daca esti intelept, vei intelege unde anume ai gresit si ce trebuie sa eviti in viitor. Vei fi mult mai motivat sa atingi succesul deoarece fiecare cazatura te pregateste mental pentru a putea depasi orice provocare intalnita.
 
4. Nimeni nu vrea sa fie invins
Orice antreprenor isi doreste sa fie retinut ca fiind un castigator, nu un invins. Iti doresti sa treci cat mai repede peste esec. Esecul te ajuta sa ramai motivat si sa te concentrezi asupra atingerii obiectivului.
 
5. Esecul te ajuta sa evoluezi si sa faci lucruri marete
Exista multe povesti ale unor oameni care au esuat inainte sa cunoasca cu adevarat succesul. De multe ori, esecul te ajuta sa descoperi lucruri la care nici nu te gandeai in mod initial si joaca un rol esential in atingerea succesului. Atunci cand esuezi, iti pui intrebari si inveti lectii importante.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016