Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Digital News Initiative: 4 proiecte romanesti vor primi bani de la Google

Tags: digital news initiative, proiecte castigatoare, google jurnalism romania

Google a publicat proiectele castigatoare din cadrul programului Digital News Initiative.
Programul prin care Google sprijina inovatia in domeniul jurnalismului si le ofera celor care sunt selectati posibilitatea financiara de a incerca lucruri noi si-a anuntat noii beneficiari pentru anul 2018, printre care se numara si 4 proiecte romanesti. 

In 2015, Google a lansat Fondul DNI, un angajament de 150 de milioane de euro, deschis publisherilor de toate marimile din Europa, pentru a sustine jurnalismul de inalta calitate prin tehnologie si inovare.

In runda din acest an, Google a oferit 21,2 milioane de euro pentru a sprijini 98 de proiecte in 28 de tari europene. 

Pentru aceasta runda (runda 5), compania a primit 820 de aplicatii din 29 de tari europene - de la startup-uri de stiri, jucatori locali si traditionali, editori online, reviste de stiri si cadre universitare.

Cele 4 proiecte castigatoare din Romania sunt:
  • FastShareInfo - O baza de date pentru jurnalistii de investigatie care sa stocheze informatiile si documentele pe care le gasesc, chiar daca nu sunt utilizate, pentru a contribui la eficientizarea activitatii unui alt jurnalist.
  • News for the next generation - O modalitate de a furniza stiri verificate oamenilor ocupati si tinerei generatii prin adaptarea mass-mediei traditionale la noile obiceiuri de consum si gadget-uri. Proiectul utilizeaza filtre umane prin intermediul inteligentei artificiale pentru a difuza stiri in format audio si text pe mai multe dispozitive, pornind de la un site traditional si o aplicatie si pana la integrarea stirilor in difuzoare si televizoare inteligente. 
  • Audio Smart Core for Newsroom - Explorarea unor noi modalitati de consum, noi modalitati de a crea stiri, noi canale de difuzare a stirilor catre utilizatori si noi modalitati de diversificare a fluxurilor de venit prin folosirea inteligentei artificiale care permite utilizatorilor sa interactioneze cu continutul in format audio sau text prin comenzi vocale. Utilizatorii vor putea sa fie la curent (in timp real) cu stirile si vor putea sa comenteze evenimentele si analizele publicate.
  • Reinventing community-focused journalism - Proiectul non-profit isi propune sa furnizeze stiri si analize cu relevante pentru comunitatea dintr-un oras (Bucuresti), impartasind baze de date consolidate produse impreuna jurnalisti.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016