Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatii privind avansarea si promovarea angajatilor

Tags: avansarea in functie, promovarea angajatilor, avansare pe verticala, avansare pe orizontala

Avansarea si promovarea unui angajat presupune o modificare a contractului individual de munca. Avansarea se poate face fie in cadrul aceleiasi functii (spre exemplu, in grad), fie intr-o functie superioara in cadrul aceleiasi profesiuni (ocupatii).
In general, avansarea in cadrul aceleiasi functii poate fi privita ca o forma de avansare pe orizontala, denumita de regula avansare in functie.
O astfel de avansare intervine in special pentru functiile din autoritatile si institutiile publice.

Avansarea pe verticala presupune, in schimb, o modificare pregnanta a raportului individual de munca, deoarece de cele mai multe ori unei functii superioare ii corespund atat atributii specifice, cat si un salariu modificat. Ca urmare, in cazul avansarii, intr-o functie superioara, regula consta in examenul sau concursul pentru ocuparea functiei respective.

La examen sau concurs de poate prezenta atat angajatul companiei care este interesat in ocuparea postului, cat si o persoana din afara cmopaniei. Procedura de desfasurare a concursului este identica cu cea aplicabila in cazul angajarii efective intr-un anumit post.

Avansarea salariatului presupune obligatoriu consimtamantul sau. Evident ca un astfel de consimtamant exista in cazul in care avansarea are loc pe verticala, atata vreme cat aceasta – ca act de manifestare a vointei angajatului – implica prezentarea la concurs.

Problema consimtamantului se pune in sensul unui acord concret si expres in cazul avansarii in aceeasi functie (pe orizontala).
 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 13 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016