Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiectivele unui interviu de selectie

Tags: interviu de selectie, angajare, personal, candidati, angajator, interviu de angajare

Interviul de selectie este un mijloc de obtinere a unor informaţii despre candidati si este un element nelipsit dintr-un proces de recrutare si selectie de personal. In calitate de angajator, trebuie sa cunoasteti bine profilul candidatului, adica trebuie sa stiti care sunt studiile, preferintele, valorile si aspiratiile acestuia, dupa o analiza aprofundata a CV-ului.
Este indicat sa stiti dinainte care sunt asteptarile candidatului care se prezinta la interviu. Totodata, si acesta va dori sa afle cat mai multe detalii despre postul vacant, salariu, echipa, atmosfera de lucru, posibilitatile de promovare, perspective, beneficii, etc. Atat dvs., angajatorul, cat si candidatul, va veti analiza si masura nevoile in comparatie cu oferta disponibila.
 
In timpul unui interviu de selectie, se recomanda urmatoarele:

- sa comunicati fiecarui candidat o descriere cat mai corecta a postului vacant;

- sa prezentati cat mai corect si atragator compania dvs., astfel incat candidatul dorit de dvs. sa fie convins de avantajele ocuparii unui post in cadrul acesteia

- sa observati candidatul si sa aprofundati informatiile despre acesta, asa cum reies din dosarul de candidatura. Datele despre angajat deja culese pot sta la baza formularii unor noi intrebari in cadrul interviului;

- sa apreciati cat mai obiectiv capacitatile profesionale ale candidatului, interesul si potentialul sau de succes din perspectiva cerintelor firmei.
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016