Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Facebook risca o amenda de 1,63 miliarde de dolari

Organismele europene iau in considerare amendarea Facebook cu 1,63 miliarde de dolari in urma ultimei brese de securitate a platformei, care a expus datele a peste 50 de milioane de utilizatori.
Scurgerea de date a afectat utilizatorii care au folosit optiunea ,,Vezi ca”, o unealta de confidentialitate care le permite utilizatorilor sa isi vada pagina personala asa cum o vad vizitatorii, scrie Fortune. 

Principalul legislator european pe probleme de confidentialitate si protectie a datelor, Comisia pentru Protectia Datelor din Irlanda (DPC), sustine ca momentan investigheaza cazul de scurgere de date si ca isi doresc sa afle motivul unor astfel de actiuni. Acestia mai sustin ca momentan incearca sa determine in ce masura au fost afectati utilizatorii vizati de scurgerea de date cu caracter confidential. 

Potrivit Facebook, parolele utilizatorilor nu au fost facute publice in urma accidentului, insa multi utilizatori au fost nevoiti sa se re-autentifice pe platforma sociala.

Un purtator de cuvant al retelei sociale a declarat ca vor raspunde tuturor intrebarilor autoritatii irlandeze si ca vor colabora cu legislatorii in acest caz. 

Pentru Facebook, aceasta bresa este o lovitura majora data eforturilor de a recastiga increderea pierduta in urma unei serii de scandaluri legate de utilizarea in mod nepotrivit a datelor utilizatorilor de catre terti, in scopuri politice.

Acest caz va fi unul dintre principalele teste date modului in care autoritatile de reglementare vor aplica noua lege europeaza referitoare la securitatea datelor.

Potrivit acestei noi legi, companiile care nu iau masuri suficiente de protejare a datelor utilizatorilor risca o amenda maxima de 20 de milioane de euro sau de 4% din veniturile anuale totale din anul anterior, in functie de care este mai mare. Amenda maxima pentru Facebook ar putea fi de 1,63 de miliarde de dolari.

Legea mai prevede ca o companie sa anunte autoritatile de reglementare daca au loc brese de securitate, in termen de 72 de ore, in caz contrar riscand o amenda de 2% din veniturile totale.

UE, de obicei, evita sa aplice amenda maxima, daca o companie a cooperat cu autoritatile de reglementare.

Autoritatile din Irlanda au spus ca Facebook a comunicat cazul joi seara, ceea ce pare sa se incadreze in termenul de 72 de ore, dar ca notificarea nu a inclus detalii.

Orice investigatie din partea UE se va concentra probabil pe masurile luate de Facebook pentru a prroteja datele utilizatorilor inainte de atacul hackerilor.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016