Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Facebook va acorda calificative de incredere utilizatorilor retelei

Tags: calificative facebook, note pentru utilizatori facebook, fake news facebook, stiri false facebook

Intr-o incercare de a estompa din raspandirea stirilor false pe reteaua de socializare, Facebook anunta implementarea calificativelor pentru utilizatori.
Facebook acorda fiecarui utilizator un calificativ de reputatie cuprins intre 0 si 1, cel mai slab urmand a fi cotati cei care semnaleaza ca fiind false stiri care de fapt sunt adevarate, scrie Washington Post citat de Hotnews. Facebook spune ca aceste califitcative nu vor fi facute publice si nici utilizatorii nu le vor afla, insa sunt ca parte a luptei impotriva stirilor false care s-au inmultit in retea. Cei de la Facebook spun ca sunt tot mai multi cei care semnaleaza ca fiind false stiri reale cu care insa  nu sunt de acord.

Practic este vorba de un calificativ de reputatie care sa faca o triere a user-ilor si sa-i scoata in evidenta pe cei care au semnalat ca fiind false, informatii care sunt adevarate. Pentru ca a crescut enorm cantitatea de continut din retea, Facebook se bazeaza extrem de mult pe utilizatori pentru a inlatura stirile false, discursul care incita la ura si diversele dezinformari. Sunt insa useri care abuzeaza si care dau ”Report” unor lucruri, doar fiindca nu sunt de acord cu ele.

Facebook nu a dat detalii despre indicatorii care vor sta la baza scorului personal, insa spune ca este o masura interna si utilizatorii nu-l vor afla.

Ce spune Facebook? ”Am dezvoltat un procedeu pentru a lupta impotriva cazurilor in care oamenii semnaleaza orice stire ca fiind falsa pentru a incerca sa pacaleasca sistemul (...) Facem asta pentru a ne asigura ca lupta noastra contra dezinformarii este cat mai eficienta posibil”. 
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016