Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Postarile care promoveaza anti-vaccinarea vor fi sterse automat de Facebook

Reteaua sociala a anuntat ca postarile care promoveaza anti-vaccinarea vor fi sterse automat, intrucat epidemiile de boli care pot fi prevenite prin vaccin au cunoscut o crestere alarmanta.
O scrisoare transmisa de un senator american, Adam Schiff, a contribuit la eforturile pe care Facebook le va face de acum incolo pentru a elimina din reteaua sociala indemnurile la renuntarea la vaccin in favoarea unor "tratamente alternative". Spre exemplu, in urma unor campanii indelungate anti-vaccinare in statul american Minenesota epidemia de pojar a ajuns la cote alarmante. Numarul celor care au refuzat vaccinarea a fost atat de mare, incat s-a declarat stare de urgenta. Ultima oara cand s-au confruntat cu atat de multe cazuri de pojar s-a intamplat acum 30 de ani.

Desi senatorul american se refera la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera in Statele Unite, acelasi lucru este valabil pentru intreaga lume, inclusiv in Romania existand o apriga dezbatere pe aceasta tema in mediul online.

Raspunzand la aceasta interpelare, Facebook spune ca analizeaza in prezent situatia si evalueaza mai multe masuri pe care ar putea sa le ia pentru limita raspandirea curentului anti-vaccinare.

Printre aceste masuri s-ar putea numara, conform oficialilor Facebook, limitarea sau eliminarea completa a acestui tip de continut din recomandarile care apar in diverse sectiuni ale retelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate. Va reamintim ca ieri aduceam in atentia dumneavoastra faptul ca Facebook a publicat un Tab nou pe care administratorii de pagini ar trebui sa ii ia in calcul. 

Facebook va incerca sa afiseze continut de calitate si informatii venite din surse care au autoritate in domeniu in locul postarilor anti-vaccinare.

Postarile care indeamna parintii sa nu-si mai vaccineze copiii s-au raspandit in ultima vreme pe Facebook, in special prin intermediul grupurilor de discutii, acolo unde se vehiculeaza foarte multe informatii neadevarate, dar luate in considerare de o parte a utilizatorilor.

Google, care a nu oferit inca un raspuns oficial, a luat deja anumite masuri impotriva manipularilor pe tema vaccinarii. Au fost penalizate unele clipuri de pe YouTube care raspandeau informatii false inclusiv pe tema vaccinarii si diverse alte postari care promiteau leacuri-minune pentru afectiuni foarte grave.

In Romania, doar epidemia de gripa a produs 120 de morti.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016