Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 cladiri care-si fac singure reclama

Tags: reclama, cladiri, cladire happy meal, hood milk bottle, cilindri bmw

E de la sine inteles ca marketingul fiecarei afaceri trebuie sa se plieze foarte bine pe ceea ce aceasta produce si vinde. Dar dincolo de campanii, reclame si materiale promotionale cum s-ar putea realiza mai bine lucrul acesta? Printr-un design arhitectural cat se poate de explicit.
Unii atreprenori nu s-au sfiit sa adopte un altfel de stil pentru incintele afacerilor lor, mizand pe modalitati foarte expresive de a arata lumii cu ce anume se ocupa acestea. Iar asta dintr-o simpla si rapida privire.  

Asa au aparut constructiile de mai jos, care duc promovarea de brand la alt nivel, poate cel mai mare nivel.

Priviti, va minunati si comentati!

1. Longaberger Company (Newark, SUA) – Aceasta companie produce cosuri din artar lucrate manual. Drept urmare, sediul sau a luat forma unui cos de cumparaturi de 160 ori mai mare decat cel care iese de pe linia de productie.  


2. Twistee Treat Ice Cream – Cand vezi o inghetata gigant iti vine foarte greu sa nu te opresti o clipa pentru a gusta una. Pe acest lucru pare sa fi mizat si Twistee Treat.


3. Parcarea bibliotecii publice din Kansas City (Kansas, SUA)
– Cu siguranta o asemenea parcare nu este de vazut in alta parte. Cladirea care adaposteste masinile celor care vin la Kansas City Public Library aduce a raft de bibiloteca plin cu carti.


4. Casa Libertatii de Exprimare (Ashgabat, Turkmenistan) – Fatada principala a cladirii care gazduieste jurnalistii din Turkmenistan are forma unei carti deschise. Cladirea a fost data in folosinta in 2006 pentru a crea un mediu mai prielnic celor din presa locala, iar forma sa inedita simbolizeaza ideea de libertate a exprimarii, desi lucruirile nu stau chiar asa.


5. Hood Milk Bottle (Boston, SUA) – Cladirea in forma unei sticle de lapte are in jur de 12 metri inaltime si a fost creata in 1933 de un antreprenor local care dorea sa-si deschida un stand de inghetata. In prezent, cladirea gazduieste Muzeul pentru copii din Boston.


6. United Equipment Company (Turlock, SUA) – Compania vinde si inchiriaza utilaje grele precum compactoare si excavatoare, asa ca a ales pentru sediul sau o cladire ce aduce a buldozer. Cladirea a fost construita in 1976.


7. Cladirea cu patru cilindri a BMW (Munchen, Germania) – Este celebra pentru forma sa ciudata si totusi reprezentantiva. Designul ii apartine arhitectului Karl Schwanzer.


8. Bundaberg Barrel (Bundaberg, Australia) – Este o cladire turistica in forma unui butoi de bere care adaposteste un muzeu al berii, un bar si un magazin de suveniruri.


9. Happy Meal (Dallas, SUA) – Acesta este cu siguranta cel mai mare Happy Meal creat vreodata. Doar ca nu este si comestibil. Cladirea unde sunt servite celebrele produse McDonald’s este singura de acest fel din lume.   


10. Donut Hole (La Puente, SUA) – O creatie indrazneata al carei design a fost conceput pe la inceputul anilor `50.
giant donut hole
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016