Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 greseli pe care le fac antreprenorii la inceput

Tags: greseli, antreprenori, 10 greseli, mentorii, succes, afacerea, planul de afaceri

Cei mai multi dintre noi au facut deja probabil jumatate dintre aceste greseli, daca nu chiar mai mult. Vestea buna e ca toata lumea trece prin asta. Vestea si mai buna e ca o sa mai facem in continuare greseli, dar ca o sa invatam din ele pe parcurs.

Putem incerca sa le evitam doar daca nu le-am facut deja sau daca nu am invatat lectia cand am pus prima data mana pe carbuni incinsi.

Care sunt, asadar, cele zece greseli pe care le putem face cand suntem noi in domeniul antreprenoriatului?

Iata care sunt ideile cu care pornim la drum si ce planuri urmam atunci cand suntem incepatori si credem ca luam deciziile corecte.

1. Tinem ideea pe care o avem secreta.

Ne temem ca altcineva o sa ne fure ideea asa ca nu o prezentam nimanui, riscand astfel sa pierdem din vedere multe aspecte care pot fi imbunatatite sau idei care noua nu ne-au trecut prin cap si care pot fi alaturate ideii initiale.

2. Nu lansam pana cand serviciul nu e complet.

Cand nu va mai avea insa loc afacerea pentru imbunatatiri? Cand nu ne vom dori ca produsul nostru sa devina si mai bun? Cand vom decide ca nu vrem sa mai lasam spatiu inovatiei in ceea ce inseamna afacerea noastra?

3. Scriem mai intai un plan de afaceri complet.

Ceea ce scriem e o ipoteza careia realitatea s-ar putea sa-i demonstreze ca sunt valabile alte concluzii. E mult mai important sa demaram afacerea si sa completam astfel planul din mers.

4. Ne masuram succesul in functie de publicitatea care ni se face.

Nu publicitatea de care avem parte din zona relatiilor publice ne determina sau influenteaza in vreun fel succesul. Aspectul care tine de PR nu ar trebui sa fie un factor pe care sa-l folosim ca etalon pentru masurarea succesului nostru.

5. Credem ca produsul nostru e pentru toata lumea.

Daca la intrebarea "Cine e clientul tinta?" raspundem cu "Toata lumea!", e clar ca am facut o greseala. Trebuie sa stim cu precizie cine este clientul nostru si sa avem imaginea sa clara in minte.

6. Ne grabim sa atingem succesul.

Cele mai multe greseli se fac din graba de a obtine cat mai mult in cat mai putin timp. Chiar daca lucrurile merg foarte bine intr-o perioada, nu trebuie sa exageram cu ceea ce facem fiindca se va intoarce impotriva noastra.

7. Castigam doar cat ne trebuie in acest moment.

Sa ne impunem singuri astfel de limite inseamna sa nu mai putem castiga, din start, cat am fi putut castiga. Desi nimic nu ne garanteaza ca ne vom imbogati intr-un timp scurt (astfel de situatii sunt rare), trebuie sa avem flexibilitatea de a fi pregatiti pentru a munci mai mult decat am estimat in planul de afaceri si de a castiga, din nou, mai mult decat am notat initial.

8. Strangem mai multi bani decat avem nevoie.

Mai exista, desigur, si aceasta dorinta de a pune deoparte sume pe care ar trebui, de fapt, sa le reinvestim. Considerand ca in viitor vom obtine sume mult mai mari, riscam sa ne falimentam afacerea actionand in prezent in defavoarea ei.

9. Ne ocupam de fiecare detaliu in parte.

Timpul este pretios, cu atat mai mult cu cat devenim antreprenori. Sa ne ocupam de fiecare detaliu si sa incercam sa controlam totul pana la cel mai mic amanunt inseamna sa functionam dupa un tipar rigid, predispus si mai mult greselilor.

10. Facem exact ce ne spun mentorii.

Fiindca au mai multa experienta, vom crede ca stiu ce e mai bine pentru afacerea noastra. In multe cazuri, experienta lor chiar ii va face sa ne ofere sfaturile corecte, insa trebuie sa ne ascultam in acelasi timp si instinctul si sa privim afacerea si din punctul nostru de vedere.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016