Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 reclame printate care nu sunt ca toate celelalte

Tags: reclama, reclame printate, reclame inedite, publicitate, reviste

Credeati ca reclamele printate se rezuma doar la imagini si sloganuri? Ei bine, nu. Chiar si in acest caz, cu un strop de imaginatie, ele pot deveni de-a dreptul interactive. Iata 10 exemple de reclame printate care au indraznit sa iasa din tipare. La propriu si la figurat.
1. Reclama airbag – Nu este nici pe departe o gluma. Agentia de publicitate Loducca a creat o reclama atipica. Pentru a sugera ideea de siguranta a noului model Peugot, publicitarii au "dotat" 50.000 de reviste cu airbag-uri in miniatura. Prin lovirea paginii dedicate reclamei, airbag-ul reactioneaza la fel ca in momentul impactului masinii cu un obstacol real.

2. Reclama vorbitoare – Codurile QR i-au facut pe marii dictatori ai lumii sa vorbeasca din reviste. Practic, prin scanarea codului QR cu ajutorului unui iPhone si plasarea telefonului in dreptul gurii protagonistului reclamei, fotografia incepe sa vorbeasca. Doar ca vocea este de fapt a unui jurnalist care transmite un mesaj privind cenzura media din anumite tari. Reclama a fost realizata pentru Asociatia Reporteri fara frontiere.
3. Reclama solara – Promoveaza energia verde fiind realizata in asa fel incat sa aiba ea insasi nevoie de razele soarelui pentru a se putea dezvalui in intreaga-i splendoare. Astfel, doar in urma expunerii la soare, reclama printata devine dintr-o schita alb-negru, intr-o reclama foarte colorata.  
4. Reclama care desface sticle de bere– Iata ca si reclamele pot fi cu adevarat folositoare. Urmand instructiunile specifice, o pagina publicitara devine un instrument de desfacut o bere buna.
5. Reclama comestibila – Desi denumirea v-ar putea duce cu gandul la o reclama dedicata produselor alimentare, nu este deloc asa. De fapt, aceasta se adreseaza unei marci auto: Volkswagen. Sub sloganul „Mananca asfaltul”, publicitarii au creat o imagine comestibila pe baza de faina din orez, apa, sare, glicerina si ceva coloranti.

 
6. Reclama sutien – O reclama indrazneata, care-ti arata ce poate face un sutien Wonderbra.



7. Reclama test-drive – Pare imposibil, dar este adevarat. Wolkswagen a creat o pagina publicitara care permite realizarea unui test-drive. Reclama a fost disponibila in doua variante (pe timp de vara si pe timp de iarna) si s-a vrut a fi o demonstratie a trei optiuni deosebite ale masinii: asistenta pentru drumuri inguste, faruri care se adapteaza si optiunea cruise control.
8. Reclama bubble-gum – Un concept foarte simplu si foarte amuzant.

9. Reclama bronzanta – Te ajuta sa obtii un bronz rapid prin simpla reflectare a razelor solare.

10. Reclama lipicioasa – O clinica de feritilizare din Australia a gasit o modalitate ingenioasa de a-si spori numarul de donatori. Aceasta a promovat in revista FHM o reclama ale carei pagini erau lipite. Odata dezlipite, acestea dezvaluiau imaginea unei femei imbracate doar in lenjerie intima si mesajul „Nu va irositi sperma. Donati-o!”



Via adweek.com
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

vlasie gica 01-Oct-2011 15:21:30
5

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016