Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 trasaturi ale oamenilor interesanti

Tags: oameni interesanti, trasaturi, curiozitate, prezenta de spirit, opinii, invatare, asumare riscuri

Ce ii deosebeste pe oamenii interesanti de ceilalti? Aceasta nu este intotdeauna o intrebare usoara. Exista multe pareri subiective si este dificil sa "masori" o astfel de calitate. Cu toate acestea, exista doar cativa oameni cu adevarat interesanti, care reusesc sa iasa in evidenta. Iar acestia au cateva trasaturi comune.
1. Isi asuma riscuri
 
Oamenilor interesanti nu le este teama sa isi asume riscuri. De obicei, nu ne amintim persoanele care aleg drumul usor si sigur, ci de cele care ies din zona de confort si fac lucruri exceptionale, isi asuma riscuri. Daca te multumesti cu putin si nu incerci intotdeauna sa iti urmezi visul, atunci probabil ca viata ta nu este prea interesanta.
 
Poti face lucruri interesante, dar daca obisnuiesti sa petreci majoritatea timpului facand lucruri inutile, cu siguranta nu vei trai prea multe experiente memorabile. De obice, nu auzim despre oamenii care aleg calea sigura, ci de cei care au facut ceva nemaintalnit sau au realizat ceva in ciuda tuturor dificultatilor cu care s-au confruntat. Iar acestia si-au asumat riscuri.
 
Atunci cand iti pornesti propria afacere, iti urmezi visul sau te apuci sa faci lucruri mai putin populare, inseamna ca iti asumi anumite riscuri. Esti pregatit sa pierzi, insa, in acelasi timp, esti constient ca doar asa poti castiga cu adevarat.
 
2. Sunt curiosi
 
Curiozitatea este o componenta esentiala a procesului de invatare, care presupune in acelasi timp asumarea de riscuri. Atunci cand esti curios, incepi sa iti pui intrebari cu privire la lumea inconjuratoare si la rolul tau in aceasta lume. Din acel moment, nu mai esti un simplu spectator, ci devii un actor in spectacolul vietii. Curiozitatea este de asemenea o componenta cheie a imaginatiei. Cele mai bune idei iti vin atunci cand iti lasi imaginatia sa zburde. Tot ce trebuie sa faci este sa iti pui mintea la contributie si sa te intrebi de ce lucrurile sunt asa cum sunt.
 
3. Au opinii pe care si le exprima
 
Fiecare avem propriile opinii, insa oamenii cu adevarat interesanti au opinii si puncte de vedere diferite de marea majoritate a oamenilor si nu ezita sa le exprime. Este foarte important sa ai propriile opinii, nu doar sa repeti ceea ce ai auzit de la altii. Acelasi lucru este valabil si in cazul celor care nu isi exprima opiniile. Multi se tem sa isi exprime opiniile, in special daca acestea nu sunt populare, evitand astfel orice conflict. Insa acest lucru ii face sa devina extrem de plictisitori si previzibili.
 
4. Au prezenta de spirit
 
Prezenta de spirit e greu de definit, insa atunci cand o vezi, o recunosti. Este o combinatie de incredere, limbaj al trupului si constienta de sine. Unii oameni sunt pur si simplu interesanti deoarece au prezenta de spirit. Chiar daca nu spun ceva extrem de interesant, acestia stiu cum sa se faca placuti, iar interactiunea cu ei este o reala placere.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016