Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 companii care au vandut altceva pe vremea cand nu erau celebre

Tags: companii celebre, branduri, produse, nokia, avon, xerox, colgate

Astazi e de ajuns sa li se rosteasca numele pentru a sti cu exactitate ce produse denumesc. A fost insa o vreme, cand numele lor nu doar ca nu spunea mare lucru, dar reprezenta cu totul altceva. Vorbim de branduri, mari branduri, care la inceputurile lor deserveau lucruri total diferite.
Avon a vandut carti

David H. McConnell a pus bazele Avon in 1886, insa obiectul de activitate al firmei nu avea nicio legatura cu produsele cosmetice, ci cu cartile. McConnell vindea carti din usa in usa, iar pentru a le atrage pe femei le oferea acestora in dar mici sticlute de parfum. Curand, parfumurile pe care le oferea au devenit mai celebre decat cartile, asa ca, nu peste multa vreme, a pus bazele companiei California Perfume, devenita apoi Avon.

Nokia a produs hartie 

Gigantul telecom s-a nascut in Finlanda, in 1865 si s-a ocupat in prima faza de producerea hartiei. Ba mai mult, a incercat mai multe domenii industriale pana sa ramana fixat pe telefoane.

Wrigley a vandut sapun

La fel ca si in povestea Avon, fondatorul Wrigley a vandut initial sapun si praf de copt, iar pentru a-si fideliza clientii le oferea acestora guma. Clientii insa s-au aratat mai degraba interesati de guma decat de praful de copt.

Tiffany&Co a vandut plicuri

Celebrul magazin de bijuterii a fost candva o simpla papatarie, numita Tiffany, Young si Ellis. Se intampla in
1837. Insa 16 ani mai tarziu compania si-a mutat atentia catre piata bijuteriilor.

Colgate a produs lumanari 

Compania de produse de igiena a fost fondata inca din 1806, insa abia in 1873 a fabricat prima si celebra pasta de dinti cu acelasi nume. Fondatorul companiei, pe numele sau William Colgate, a vandut multa vreme sapun, lumanari si apret.

Xerox a produs hartie fotografica

Cand s-a lansat pentru prima data, in 1906, compania Haloid producea hartie fotografica si echipamente fotografice. Faimosul Xerox a aparut abia in 1959.       

[Via BusinessInsider]
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

claudiu 23-Ian-2013 14:40:43
Renault a vandut rasnite de cafea !:)) - am vazut rasnita live la un colectionar in Calarasi

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016