Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenintarea asiatica: Brandul iPad ar putea fi interzis

Tags: apple, ipad, interzis, china, proview

Inainte de orice alt element de identificare a brandului, numele este definitoriu si de o importanta fundamentala. Desigur, el este o creatie a marketingului, in lipsa caruia nu valoreaza mare lucru. Dar inchipuiti-va pentru o clipa ce ar insemna un iPad care nu se mai numeste iPad.
Brandul de tablete al Apple este pe cale sa fie interzis ca urmare a unei dispute privind dreptul de proprietate asupra marcii „iPad”. La fel ca si gadgetul in sine, numele de iPad nu este o inventie a Apple. Acesta a fost inregistrat in China, in 2001 de catre Proview Technology.

Opt ani mai tarziu, Apple a cumparat drepturile de proprietate asupra iPad de la o companie taiwaneza, afiliata Proview, pentru suma de 55.000 dolari. Acum insa, compania mama sustine ca Apple nu a cumparat drepturile de utilizare a marcii si la nivelul Chinei, unde Proview a fost si este in continuare proprietara acesteia. Iar pentru a demonstra acest lucru s-a adresat instantei.

Disputa dintre Apple si Proview Technology s-a soldat deja cu o victorie pentru producatorul chinez, autoritatile fiind de acord cu retragerea de pe piata a marcii iPad, insa doar la nivelul unei singure localitati.

Dar Proview vrea mai mult decat atat. Drept urmare, compania a anuntat ca va solicita autoritatii vamale chineze interzicerea totala a importului si exportului de tablete Apple, motivand incalcarea dreptului de proprietate asupra marcii.

„Vom solicita Vamii Chineze sa interzica importurile si exporturile de iPad, dar si sa retraga de pe piata produsele care incalca dreptul de
proprietate asupra marcii”, spun reprezentantii companiei chineze, citati de Huffington Post.

Dat fiind faptul ca toate tabletele Apple sunt produse in China, o decizie favorabila companiei locale ar afecta grav vanzarile uriasului IT la nivel global.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016