Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Americanii sunt socati de campania impotriva obezitatii infantile

Tags: obezitate, copii, sua, campanie, obezitate infantila

Motivul pentru care locuitorii Statelor Unite nu sunt de acord cu campania impotriva obezitatii infantile lansata in statul american Georgia este acela ca stigmatizeaza copiii cu probleme de greutate, scrie Business Insider.
Sloganul campaniei este extrem de direct: "Nu te mai ascunde dupa deget, Georgia! Spune stop obezitatii infantile!". El este nascocirea Autoritatii pentru Ocrotirea Sanatatii Infantile din Atlanta si a strog4life.com care au pus bazele campaniei in valoare de 50 de milioane de dolari. Durata de ciata a acesteia este de 5 ani.

De ce Georgia? Pentru ca, avand un milion de copii supraponderali, este al doilea stat cu aceasta problema in SUA.


Printurile folosite folosesc imaginea unor copii cu probleme de greutate pusi in fata unor alegeri pe viata si pe moarte. Bobby, un baiatel, isi intreaba mama "De ce sunt gras?”, alt baiat spune ca "Doctorul mi-a zis ca sufar de ceva care se cheama hipertensiune. Mi-e foarte frica". Intr-un spot apare Tina care se uita cu tristete la obiectivul camerei de filmat si explica de ce nu mai vrea sa mearga la scoala: "Ceilalti copii rad de mine. Acest lucru imi raneste sentimentele". Mesajul este intarit de de afirmatia "Atunci cand esti gras, sa fii copil nu mai este la fel de placut" sau "Poate tie ti se pare caraghios ca sunt grasa, dar eu pot muri din cauza asta".


Internautii declara sus si tare ca avem de-a face cu o campanie stigmatizanta care creeaza un climat de ura. "Daca aruncam vina asupra victimelor, nu le ajutam deloc. Acesti copii stiu ca sunt grasi si ca sunt deja ostracizati", a declarat pentru ABC News Miriam Labbok, de la Universitatea din Carolina de Nord.


Reprezentantii Autoritatii pentru Ocrotirea Sanatatii Infantile sunt de parere ca aceasta este singura atitudine oportuna, bazandu-se pe faptul ca studiile arata ca 75% dintre parintii copiilor cu probleme de greutate din Georgia nu considera ca odraslele lor sunt obeze, ceea ce este foarte grav.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016