Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple aduce inspectori straini pentru a-si controla fabricile

Tags: apple, electronice, angajati china, iphone

In districtul Shenzhen din China lucreaza 230.000 de angajati la o singura linie de productie, 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana.

Ca urmare a criticilor si revoltelor din ultima vreme aduse companiei Apple cu privire la conditiile de munca din aceste fabrici in care sunt asamblate gadget-uri precum iPhone, compania a apelat la serviciile unor firme externe de verificare a activitatilor din aceste fabrici.

Recent, Apple s-a confruntat cu proteste desfasurate in fata magazinelor reprezentante si a avut de indurat mai multe atacuri online in ceea ce priveste politica de ascundere a  informatiilor legate de modul in care salariatii din aceste fabrici lucreaza.

Cea mai mare disputa are ca punct de pornire numarul acestor furnizori care era tinut secret tocmai pentru ca, in unele cazuri, se considera ca acestia nu respecta conditiile de munca pe care ar trebui sa le asigure in calitate de angajatori. In consecinta, Apple a publicat luna trecuta numele a 156 de furnizori.

Agentia care executa aceste verificari in prezent a fost imputernicita de Apple sa faca publice abuzurile, in eventualitatea in care ar descoperi astfel de situatii in fabricile furnizorilor companiei.

Analistii sunt de parere ca astfel de manevre din partea Apple ar putea sa influenteze intreaga industrie a electronicelor, dat fiind faptul ca multe alte companii de pe piata apeleaza la multi dintre furnizorii respectivi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016