Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple nu mai are certificare ecologica

Tags: apple, produse ecologice, epeat, macbook pro

Toate cele 39 de produse Apple nu mai sunt considerate prietenoase cu mediul, dupa ce compania a fost sfatuita de EPEAT (organizatia internationala care masoara impactul electronicelor asupra mediului inconjurator) sa renunte la calificativul „ecologic” atasat gadget-urilor sale, scrie mashable.com.
Una dintre conditiile cele mai importante pentru a obtine calificativul "ecologic" este posibilitatea utilizatorilor de a dezasambla gadgeturile, pentru a elimina componentele toxice, ca, de exemplu, bateriile. Noul design al produselor Apple, de la iPad pana la noile MacBook, nu mai permite aceasta operatiune.

Din moment ce utilizatorii de electronice Apple sunt sfatuiti sa nu incerce sa le deschida, nici macar pentru a separa bateria, Apple pierde locul in lista producatorilor de electronice ce sunt tot mai preocupati de soarta mediului inconjurator.
In urma cu doar cativa ani, Apple se mandrea cu seria de laptopuri MacBook Pro, considerate mai putin periculoase pentru mediu datorita unui consum redus de energie si un continut redus de substante toxice, alaturi de posibilitatea de reciclare.
 
"Au spus ca designul nu mai e in conformitate cu cerintele EPEAT. Erau sustinatori importanti ai produselor ecologice asa ca suntem dezamagiti ca nu vor sa isi mai masoare produsele dupa aceste standarde", a spus Robert Frisbee, CEO al EPEAT. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016