Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atelierul de panza: un proiect social si ecologic

Tags: afacere, atelier, piata muncii, persoane dizabilitati, asistenta sociala

Putine dintre afacerile pe care le vedem in jurul nostru au si acea latura de binefacere pe care o are Atelierul de Panza care propune si promoveaza folosirea sacoselor de panza (bumbac si iuta), biodegradabile si imprimate cu vopsea pe baza de apa.

Dincolo de utilitatea acestor sacose, Atelierul de panza reuseste sa ofere sprijin real unor persoane aflate in dificultate, cele mai multe dintre acestea avand probleme sociale. Astfel, angajarea in cadrul acestui atelier este privita ca o oportunitate de a imbunatati conditia financiara a acestor persoane, cat si de a le ajuta sa castige experienta profesionala, integrandu-se astfel mai usor pe piata muncii.



In plus, unele dintre persoanele angajate de Atelierul de panza sunt persoane cu dizabilitati si lucreaza de acasa. Patru dintre persoanele care s-au bucurat de ocazia oferita de initiatorii acestui proiect au fost deja integrate cu succes pe piata muncii.



Iulian Ifrim, coordonatorul proiectului, a declarat pentru Designist.ro: "La inceput, proiectul s-a numit Sacosa de panza, insa anul trecut l-am reinventat: am schimbat numele in Atelierul de panza, pentru ca ne propunem sa extindem gama de produse, am adaugat noi modele, le-am imbunatatit, am schimbat logo-ul si design-ul sacoselor."

Atelierul face parte din proiectul Viitor Plus - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, demarat in 2009 care are ca principal obiectiv aplicarea valorilor dezvoltarii durabile in cadrul laturilor sociale, de mediu si economice.



"Cu ajutorul unui grant din partea Ministerului Muncii, am reusit sa extindem proiectul. Avem un nou spatiu de lucru, in incinta uzinelor Faur, unde suntem aproape de partenerii nostri de la Ateliere fara frontiere, care ne ajuta pe partea de asistenta sociala. Am putut angaja un coordonator nou si implementa un serviciu de serigrafie special: linogravura. De la NESsT beneficiem de consultanta financiara, tot prin fonduri obtinute. Urmarim sa avem un profit de 5%, care sa mearga spre organizatie. Pentru 2012 avem planuri mari, dorim sa vindem 50.000 de sacose." a mai declarat Iulian Ifrim pentru Designist.ro.

Sursa: Designist.ro

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016