Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brand-urile care vor reusi imposibilul: O mai buna reputatie ca a lui Apple

Tags: brand, reputatie, apple, subway, consumatori

Compania de cercetare a pietei YouGov a dat publicitatii sondajul pe care le-a realizat si topul brand-urilor pe anul 2011, numai ca sa descopere, pentru al doilea an la rand, ca Subway este cel mai iubit brand de consumatorii americani, scrie Business Insider.
Se pare ca nimic nu se poate pune cu un sandvis bun si ieftin. Sondajul este realizat pe baza raspunsurilor primite online de la 2,5 milioane de oameni, parte a bazei de date a YouGov, care cuprinde americani de varsta adulta.

Sondajul include un „scor al emotiilor/ rumorii” produse de brand, calculat in functie de raspunsul consumatorilor la intrebari cum ar fi "Daca ati auzit vreo informatie legat de brand in ultimele doua saptamani, fie prin advertising, de la stiri sau de la prieteni, a fost aceasta pozitiva sau negativa?".

Rezultatele sunt un amalgam al acestor rezultate preluate pe parcursul intregului an 2011, reprezentand, prin urmare, puterea brand-urilor in functie de "galagia" iscata in aceasta perioada.
 
1. Subway
Este singurul brand ce vinde mancare ce sparge tiparele topului 10 al brand-urilor. Ocupa, al doilea an consecutiv, locul intai.

2. Amazon
Pozitia fruntasa i-a fost asigurata de lansarea dispozitivului Kindle Fire si de cresterea bugetului alocat marketing-ului.

3. Canalul de televiziune Channel
Este al treilea an consecutiv cand brand-ul intra in top cinci. Si asta pentru ca nu vorbeste doar despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ci face si reality show-uri, dar si documentare despre extraterestrii.

4. Google
Google a mai urcat un loc, probabil datorita lansarii lui Google+.

5. Cheerios
Brand-ul de cereale este nelipsit din top si din inimile consumatorilor. Anul trecut a mai adaugat si mai multa scortisoara.

6. Lowe's
Lowe's (companie care furnizeaza produse, idei si servicii pentru renovarea, construirea si amenajarea casei si gradinii) a avut o mica scadere a popularitatii anul trecut, din cauza refuzului de a sponsoriza un reality show cu si despre musulmani.

7. Ford
Ford este brand-ul auto cu cea mai inalta pozitie. Vanzarile sale au crescut in 2011.

8. Canalul de televiziune Discovery
Se pare ca documentarele despre rechini isi fac datoria, caci Discovery este pentru al treilea an la rand in top 10.

9. Target
Target (retailer de haine si produse pentru casa) a avut un pic de suferit in septembrie cand, la lansarea unei noi colectii, i-a cazut site-ul. Dar oamenii iubesc hainele ieftine si la noda, asa ca retailerul a ramas in frunte.

10. Apple
Apple nu a ajuns in ultimii trei ani in top 10, dar noul iPad si modelele iPhone (la care se adauga si moartea lui Steve Jobs) pare sa fi crescut iubirea consumatorilor fata de brand.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016