Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campanie ampla si desteapta de la Panasonic

Tags: oanasonic, festivalul licuricilor, licurici, tokyo, led, lumina soarelui

De-a lungul timpului, brandurile au incercat tot felul puneri in scena in lumea reala, in scopuri de marketing. Dar ultima actiune Panasonic prin care raul care traverseaza orasul Tokyo a fost transformat intr-o apa de lumini albastre, folosind peste 100.000 de lumini cu LED, este una dintre cele mai impresionante.
Japonezii au decis sa reia un festival popular candva: festivalul licuricilor. Cautarea licuricilor era o bucurie festiva in secolul al XVIII-lea in Edo (numele orasului Tokyo in acea vreme). Tokyo Hotaru a fost organizat anul acesta de către Panasonic: peste 100.000 de becuri au plutit pe raul Sumida din capitala Japoniei. 



Panasonic a declarat ca becurile sunt 100% ecologice, fiind alimentate cu lumina solara si aprinzandu-se la contactul cu apa (un dispozitiv special creat din celula fotovolatila, baterie reincarcabila si cip Led: un senzor face ca sistemul sa lumineze atunci cand este plasta in apa).

La sfarsitul evenimentului, becurile au fost „capturate" cu o uriasa plasa de pescuit, pentru a fi refolosite.

De fapt, a fost vorba despre o instalatie art complexa, pe nume Hikari no Symphony (simfonia luminilor) ce a inclus, pe langa iluminarea raului Sumida, si iluminarea cladirii Sky Tree, pe muzica lui Kaori Mochida.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016