Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campanie umanitara initiata de Bono, anulata in Marea Britanie

Tags: bono, campanie umanitara, george clooney, foamete in africa, copii, reclame

Reclama campaniei umanitare initiate de solistul trupei U2, Bono, privind foametea din Africa, a fost interzisa din cauza nerespectarii normelor privind mediatizarea subiectelor politice, informeaza Daily Mail.
Spotul campaniei nu este mai lung de 60 de secunde si poarta titlul de "The F Word: Famine is the Real Obscenity" (Cuvantul cu F: Foametea e adevarata obscenitate). Mai multe celebritati, printre care George Clooney, Colin Farrell si Jessica Alba incearca sa atraga atentia asupora faptului ca foametea, fenomen creat de om, duce la moartea a sute de mii de copii in Africa. 
 
Directorul organizatiei ONE, Adrian Lovett, care militeaza pentru rezolvarea crizei alimentare si eradicarea saraciei din Africa, a descris drept "absurda" decizia de a interzice spotul comercial, motivand ca ONE nu este un partid politic. 
 
Clipul face parte din campania umanitara Hungry No More, care cere guvernelor sa ia masuri impotriva foametei si sa sprijine dezvoltarea unei agriculturi sustenabile in Africa. Autoritatile nu au reactionat insa in spiritul campaniei, ci sustin ca scopul acesteia este de a pune presiune asupra liderilor politici.
 
"Se pare ca anumite cereri facute in aceasta versiune a reclamei au o finalitate politica, fapt interzis de lege. Am cerut organizatiei mai multe informatii daca sunt de parere ca acest clip nu incalca nicio reglementare, si asteptam un raspuns", a declarat o purtatoare de cuvant a Clearcast, autoritatea care examineaza reclamele inainte de a fi dfiuzate.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016