Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat castigi cand esti proaspat angajat la Apple

Tags: angajat, apple, bani, tim cook, training, retailer

Relatia amoroasa a oamenilor cu telefoanele inteligente a dus la crearea a mii de locuri de munca peste tot in lume. Magazinele Apple, cunoscute ca Apple Stores, constituie un fenomen in domeniul retail-ului. La nivel global, magazinele brandului au vandut marfa in valoare de 16 miliarde de dolari. Ceea ce nu-nseamna ca si angajatii au castigat proportional, scrie nytimes.com.
30.000 din cei 43.000 de angajati ai Apple isi desfasoara activitatea in magazine.  Salariul este mic (cam 25.000 de dolari pe an), magazinele sunt mereu aglomerate si posibilitatea de a avansa este redusa. Vorbim de angajatii uneia dintre industriile cu cea mai rapida evolutie de pe piata, intr-o companie al carui director executiv, Tim Cook, a primit anul trecut un pachet de actiuni care valoreaza mai mult de 570 de milioane de dolari.
 
Cu toate acestea, Apple este perceputa ca fiind o companie mai interesanta decat McDonald’s, Walmark sau Starbucks. Este in permanenta bombardata cu aplicatii de angajare. Se pare ca trainingurile interne reusesc sa le inculce angajatilor ideea ca lucreaza pentru binele omenirii, renuntand la bani in favoarea respectarii acestei misiuni.
  
Cum te angajezi la Apple
 
Apple alege un mic procent din candidaturile trimise online. Nu cauta sa angajeze savanti in tehnologie (orice se poate invata, spun mai-marii companiei), ci sunt selectate persoanele care dau dovada de bunavointa si autocontrol.

Apple ii invita apoi pe cei alesi la un seminar intr-o sala de conferinta a unui hotel. Cine intarzie, chiar si numai cateva minute, este eliminat din start. 
 
Dupa ce trec de procesul de selectie, angajatii urmeaza un training care dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani, in care incepe adevarata indoctrinare.  

Trainingul debuteaza cu ceea ce este cunoscut drept un „calduros bun venit”. Cand un nou angajat intra in camera, managerii Apple si instructorii il intampina cu aplauze. „Palmele mele ma usturau de la atat aplaudat” a spus Michael Dow, care ani de zile a antrenat angajatii Apple din  localitatea Providence.
 


Mai mult de 1 miliard de oameni au vizitat un magazin Apple. Specialistii Apple, dupa cum este numita echipa care se ocupa cu vanzarea, reprezinta unicele persoane cu care clientii intra in contact. Iar pentru companie este vital ca acestia sa respecte eticheta impusa.  
 
„Imbogatim viata oamenilor” este fraza pe care angajatii o aud non-stop in timpul cursului, apoi in magazin. Scopul este de a determina angajatii sa creada ca ei nu doar vand sau repara produsele, ci fac ceva mult mai important. Tocmai acesta este secretul farmecului Apple: compania  innobileaza angajatii. 
 
Ziaristii de la New York Times cred ca aceasta tactica de convingere este doar o strategie care-i permite companiei sa-si plateasca angajatii cu mai putin. 

Anul trecut, Jordan Golson a vandut computere si gadgeturi in valoare de 750.000 de dolari la magazinul Apple din Salem. Este o performanta care ar fi trebuit probabil rasplatita cu o sticla de sampanie, daca Golson si-ar fi putut permite sa cumpere acest articol de lux.
 
“Am castigat 11,25 dolari pe ora”, a declarat el. “O parte din mine se gandea ca e fain ce fac. Sunt fan Apple, magazinul o duce bine. Dar apoi, cand te uiti la cati bani face companie si la statul tau de plata, lucrurile nu mai stau asa de bine”, a adaugat Jordan Golson.
 
UPDATE: In urma articolului din New York Times, Apple a marit salariile unor angajati ai magazinelor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016