Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei 5 grei din publicitatea online

Tags: publicitate, online, castiguri publicitate, google, facebook

Publicitatea cere bani si face bani. Si cum spatiul online este din ce in ce mai accesat si mai aglomerat, publicitatea online tinde sa devina la randu-i un aspect esential in strategia de marketing, nu doar optional. Pe aceasta piata insa, sunt doar 5 mari jucatori care acopera o plaja larga de clienti si inghit cei mai multi bani.
Analizand mai multe date, Darren Herman, un specialist in marketing, a constatat ca publicitatea online este controlata in proportie de 64% de doar 5 companii gigant: Google, Yahoo, Microsoft, Facebook si AOL.
Intre toate insa, Google este cel mai puternic, intrucat controleaza 46% din publicitatea online, fiind urmat de Yahoo, Microsoft, Facebook si AOL. Veniturile sale din publicitate se ridica la 29 miliarde de dolari.
Yahoo castiga din publicitate de aproape 5 ori mai putin decat Google, respectiv 6 miliarde de dolari, in timp ce Microsoft se alege cu 2,2 miliarde de dolari, iar AOL cu 1,3 miliarde de dolari.  
Ceva mai speciala este situatia Facebook. Desi intrata de curand pe piata publicitatii online, Facebook a reusit sa acapareze o felie importanta din aceasta, castigand 1,9 miliarde dolari. Dar acesta pare a fi doar inceputul. Dat fiind succesul de care se bucura printre utilizatori, imbunatatirile permanente aduse site-ului si mai ales serviciilor dedicate brandurilor, platforma de socializare a lui Mark Zuckerberg ar putea deveni liderul mondial in domeniul publicitatii afisate online, depasind Google si Yahoo.

chart of the day, digital advertising, oct 2011
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016