Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune reclame romanesti

Tags: reclame, reclame romanesti, publicitate, spoturi romanesti

Cand vine vorba despre creativitate, nimeni nu ne-ar putea reprosa ca suntem pe deficit. Nu degeaba ne consideram o natie de poeti innascuti, iar propriul nostru potential este oglindit in buna masura si in publicitate.
Va amintiti reclamele de la inceputul anilor `90? Erau de import 100%, simple preluari ale unor spoturi fabricate pe taramuri capitaliste. De atunci, publicitatea in Romania a facut un salt urias. Mintile autohtone au privit ceva vreme, au invatat, au asimilat si, in cele din urma, au dat nastere propriilor creatii. Ce a iesit, va invitam sa vedeti in cele ce urmeaza.
Si pentru ca discrepanta sa fie cu atat mai mare, am luat ca reper anul 2010. Iata cele mai bune reclame lansate anul trecut.
Lasat de la natura, trudit de mana omului. Daca este sa vorbim despre esente, titlul campaniei ar fi putut prea bine sa-i serveasca drept slogan. Sanatatea vine de la tara, odata cu spiritul muncii, cu traditia si cu acea povata pur ardeleneasca: „Lasat de la natura, trudit de mana omului!”
Brand: Napolact
Agentia de publicitate: Propaganda
American Rom. O reclama indrazneata, care a stranit controverse, dar mai ales semne de intrebare: a fost sau n-a fost parodie? Oricare ar fi raspunsul, un lucru este cert: ciocolata Rom este printre cele mai indragite branduri romanesti.
Brand: Rom

Agentia de publicitate: McCann World Group Romania
Animatori de vacute. Conceptul reclamei a mers pe firul logic: o ciocolata buna se face dintr-un lapte bun, iar un lapte bun este dat de o vacuta... fericita. Cum poate fi aceasta fericita? Cu ajutorul animatorilor. In scurt timp, pe site-urile de recrutare romanesti a aparut un anunt specific: „Cautam animator de vacute”. Aceasta este prima campanie Milka produsa integral in Romania de catre Ogivly. 

Brand: Milka

Agentia de publicitate: Ogilvy & Mather Romania

Injectoare. Un clip haios, spumos, tipic romanesc, caruia i-ai da de 3 ori „like” si de 3 ori „share”. Chiar daca nu au putut sa faca acest lucru, cei care au indragit spotul au reusit totusi sa-l faca viral. Pe YouTube a adunat aproximativ 300.000 de vizualizari.
Brand: Efix

Agentia de publicitate: Odyssey Communication
O bere dintr-o mie. De ce aleg oamenii sa bea bere? Dar mai ales de ce ar alege Ciuc? Un spot care ofera raspunsuri, creat in house.
 
Brand: Ciuc Premium

Creat de Heineken Romania
Visul moliei. Cum ar fi daca moliile ar visa? Si daca ar face-o, la ce anume viseaza? In niciun caz la Aroxol. Un spot de animatie amuzant si sforaitor. La propriu.
Brand: Aroxol

Agentia de publicitate: Bridge Communication

Fructele iubesc Granini. Atat de scurt incat iti poate parea rau ca s-a terminat. Este genul de reclama care reuseste sa comprime in doar 15 secunde toate calitatile produsului. Si o face intr-un mod absolut stralucit.   
Brand: Granini

Agentia de publicitate: Publicis Romania

Autostopistul. Cand te indragostesti cu adevarat, in viata ta pur si simplu nu mai e loc pentru o alta, asa incat apelezi la solutii extreme: te desparti de ea intr-un mod exploziv. Un clip reusit, indragit si „made in Romania”.
Brand: Renault Fluence

Agentia de publicitate: Publicis Romania
Fa o schimbare in viata ta. Se spune ca familia nu ti-o poti alege, dar chiar si atunci cand nu esti in masura sa faci schimbari majore, exista alternative. De la Dedeman.
Acest spot face parte dintr-o ampla campanie a retailerului roman si a obtinut marele premiu in cadrul EFFIE Awards 2011.  

Brand: Dedeman

Agentia de publicitate: McCann Erickson
Destinatii. Minunatul script al reclamei este completat de imagini pe masura, iar mixul dintre cele doua iti ramane lipit de suflet. Pur si simplu. 

Brand: Tarom

Agentia de publicitate: OgilvyOne 
Creditul de nevoi personale. Creata in jurul efectelor economice, dar mai ales psihologice ale crizei, reclama este facuta sa reaminteasca tuturor ca posibilitatea de a obtine un credit nu a disparut. Asa cum nu au disparut nici ofertele bancare.

Brand: Banca Transilvania

Agentia de publicitate: Next Advertising
Asigurarea locuintei. Nici ca s-ar fi putut gasi o coloana sonora mai potrivita ori mai sugestiva pentru acest clip. In fond, cand toate sunt acoperite, ce-i de regretat? 
Brand: Groupama Insurance

Agentia de publicitate: Leo Burnett & Target Romania

Salveaza vieti. Este una dintre cele mai bune reclame realizate pentru organizatii nonprofit. Tulburatoare si memorabila.
Brand: Salveaza Vieti

Agentia de publicitate: Graffiti BBDO
Cea mai pura apa din lume. Simplu, sugestiv, mizand pe puterea comparatiei. La final, te lasa fara glas, pentru ca „0” este cifra neasteptata si perfecta.
Brand: Aqua Carpatica

Agentia de publicitate: Cohn & Jansen JWT
Povestea merge mai departe. Si merge de vreo trei ani. Mai exact, din 2008, cand a aparut primul spot din cadrul acestei campanii. De atunci, in fiecare an, Timisoreana ne spune cate o poveste. Fiecare merita sa fie impartasita, la fel ca toate „lucrurile bune”.
 
Brand: Timisoreana

Agentia de publicitate: GMP Advertising
Nunta. Genul de reclama oarecum neprelucrata a prins foarte bine la publicul roman, in parte pentru ca ineditul ei vine tocmai din realitate.  

Brand: Vodafone

Agentia de publicitate: McCann Erickson

Savana Click. Firesc si romanesc. Asa ar putea fi caracterizat in doar doua cuvinte clipul publicitar realizat pentru brandul Savana.

Brand: Savana

Agentia de publicitate: Papaya Advertising
Buburuza. Rar si natural ca o floare de colt. Laptele Raraul si-a luat numele din munti, catifelarea din flori, iar prospetimea din inima Bucovinei.
Brand: Raraul
Agentia de publicitate: BrandTailors
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.26 din 5 - 50 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 3 comentarii

Test 11-Iun-2021 11:07:16
testtesttesttesttesttest
jacques 10-Iun-2021 14:00:10
Bună ziua doamnă și domnule
Acordăm împrumuturi în bani de la 2000 € la 50.000 € contactați-ne prin acest număr de WhatsApp dacă aveți nevoie. +33752523585
juliette finance 12-Aug-2020 01:34:17
Bine ați venit: ÎMPRUMUTUL ÎNTRE INDIVIDUAL ONLINE DESCĂRCĂ O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ PE TASĂ

Căutați un împrumut pentru relansarea activităților dvs. fie pentru a derula un proiect, fie aveți nevoie de bani din alte motive?

Pentru orice îngrijorare, chiar dacă sunteți blocat în țara dvs. și nu aveți acces la finanțare, contactați acest e-mail: Juliettecredit1@gmail.com

pentru a afla mai multe despre împrumuturile și condițiile de finanțare fără probleme și pentru a vă lua la revedere problemelor dvs. financiare.

Rețineți domeniile în care vă putem ajuta cu proiectele dvs. sau pentru a întrerupe blocajul

* Financiar

* Împrumuturi de investiții

* Imprumuturi personale

Ps: Lucrând spre satisfacția dvs., puteți urmări fișierul online pentru a cunoaște progresul acestuia.
Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: Juliettecredit1@gmail.com

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016