Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine apreciaza mai mult reclamele cu femei seminude si cu masini: Femeile sau barbatii?

Tags: reclame, femei, barbati, masini, h&m, reebok, saab

Barbatii sunt de pe marte si femeile de pe Venus. Asta stim. Este necesar insa sa aprofundam si felul in care abordeaza si ingereaza reclamele, pentru a sti cum sa ne targetam produsele si campaniile publicitare. O companie de cercetare numita EyeTrackShop a aplicat recent un sondaj in randul a 50 de femei si a 50 de barbati, pentru a vedea cum reactioneaza la aceleasi trei reclame, doua de natura sexuala (reclama H&M la costume de baie si o reclama Reebok, aratand o femeie goala, purtand insa pantofi sport albi de aceasta marca), a treia avand in prim plan un automobil Saab.
Concluziile sondajului sunt suprinzatoare, pentru ca, in fapt, exista foarte putine diferente intre femei si barbati, chiar apeland la stimuli din acestia puternici, ca cei din reclamele mai sus amintite.
 
Tiparul vizual general, dar si ordinea in care femeile si barbatii fixeaza diferite obiecte sunt similare. Si totusi, barbatii petrec cu 40% mai mult timp uitandu-se la chipuri, dar si 50% mai mult timp uitandu-se la partea mediana a corpului femeii si 36% mai putin timp uitandu-se la incaltaminte.
 
Barbatii se uita la chip, femeile la pantofi si la corpul femeii. Asadar, daca vrem sa vindem pantofi pentru doamne, e bine sa cream o reclama cu o femeie goala, caci, la exemplul Reebook, aproape toate femeile s-au concentrat peste 1,5 secunde.
 
Barbatii petrec cu 85% mai mult timp uitandu-se la masina decat femeile, dar cu 50% mai putin timp concentrandu-se pe logo. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016