Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coca-Cola vs. Pepsi: Care este diferenta dintre cele doua bauturi

Tags: coca cola, pepsi, teste de gust, diferenta coca cola pepsi

Cand vine vorba despre bauturi racoritoate pe baza de cola, lumea e impartita practic in doua: cei care prefera Coca-Cola si cei care indragesc Pepsi. Asta in ciuda faptului ca marea majoritate nu pot face diferenta intre una si alta. Si totusi, care-i diferenta?
„Pepsi este mai dulce decat Coca-Cola, asa incat a avut din start un atu la testele de gust. De asemenea, Pepsi are la prima gustare o aroma puternica de citrice, spre deosebire de Coca-Cola al carei gust aduce a stafide si vanilie. Insa aroma puternica tinde sa se risipeasca atunci cand se consuma o doza intreaga de suc, iar acesta este un alt motiv pentru care Coca-Cola a avut de suferit prin comparatie. Pe scurt, Pepsi este o bautura menita sa straluceasca la testele de gust”, spune Malcolm Gladwell, un scriitor american de mare succes, autor al celebrei lucrari „Blink”.  

Aruncand un ochi peste ingredientele celor doua bauturi racoritoare se poate constata ca Pepsi contine mai mult zahar, calorii si cofeina, noteaza Business Insider. In schimb, Coca-Cola are mai mult sodiu. In plus, exista diferente misterioase intre aromele naturale continute de ambele bauturi.

Afara insa de aceste diferente, marea majoritate a consumatorilor nu pot face diferenta intre ele, potrivit unui studiu efectuat pe acest subiect.

„Coca-Cola si Pepsi sunt speciale si chiar daca au compozitii chimice similare oamenii tind sa aiba preferinte foarte bine conturate intre o marca sa alta. Initial am analizat preferintele in mod obiectiv, pritr-un test de gust pe nevazute. Asa am constatat ca, in lipsa informatiilor despre brand, preferintele lor au fost distribuite in mod egal intre cele doua marci”, spun realizatorii studiului.  

Iar daca este sa dam la o parte testele de gust, constatam ca vorbim mai degraba de o preferinta fata de brand, Coca-Cola fiind din acest punct de vedere mult mai valoros, apreciat si recunoscut.

Bradul Coke detine 17% din piata bauturilor racoritoare din SUA, urmat de Diet Coke cu 9.6% si Pepsi cu 9.2%. In privinta Diet Pepsi, aceasta marca detine doar 4.9% din piata. 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 103 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016