Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controversa nitratilor din reclame: CNA versus AQUA Carpatica

Tags: aqua carpatica, cna, spoturi interzise, publicitate mincinoasa

Consiliul National al Audiovizualului a interzis spoturile aferente campaniei de promovare TV a apei minerale “Aqua Carpatica”, atat pentru cea carbogazoasa, cat si pentru cea plata, considerand ca reprezinta publicitate mincinoasa.
Potrivit membrilor Consiliului, spoturile sunt difuzate cu incalcarea prevederilor art. 104 din Codul audiovizualului, potrivit caruia “Sunt interzise publicitatea (...) in care se utilizeaza practici comerciale inselatoare sau practici comerciale agresive”.
 
Vinovate de inselatorie si ducere in eroare a publicului telespectator sunt considerate a fi comunicarile comerciale de genul ”Singura apa minerala carbogazoasa din lume, fara nitrati!” si „Aqua Carpatica plata este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania/ Aqua Carpatica plata are concentratia cea mai mica de nitrati din Romania”.
 
De cealalta parte, AQUA Carpatica acuza CNA ca sustine intersele concurentei, respectiv a Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), societate care functioneaza ca agent comercial intermediar, furnizor de apa concesionata catre Borsec, Dorna, Perla Harghitei, etc.
 
De asemenea, spotul de apa minerala carbogazoasa AQUA Carpatica prin care se afirma ca este “cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume” a fost analizat si validat de catre CNA in decembrie 2010. In plus, intr-o sedinta preliminara a Consiliului Roman pentru Publicitate (RAC), spotul pentru AQUA Carpatica plata, a primit aviz pozitiv, constatandu-se la momentul respectiv ca nu se incalca prevederile prevederile Codului de Practica in Publicitate.
 
„Ne surprinde faptul ca nu s-a tinut cont de acest aviz al RAC-ului, in schimb au fost luate in considerare probe fraudate ale unei societati comerciale cu interes direct competitional. (...) Pana cand cineva va demonstra ca exista o alta apa cu mai putini nitrati decat apele AQUA Carpatica, garantam consumatorilor nostri puritatea apelor noastre si ne pastram libertatea constitutionala de a comunica acest lucru, adica adevarul catre consumatorii nostri. Vom inceta sa mai trasmitem aceste mesaje doar in momentul in care vom avea probe clare conform legislatiei in vigoare”, se arata intr-un comunicat al companiei.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016