Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata un hamburger de la McDonald’s dupa 14 ani si ce spune compania

Tags: marketing, mcdonald's, experiment, de ce nu putrezeste mancarea de la mcdonald's

Un american, David Whipple, a pus la pastrare un hamburger cumparat in 1999 si a facut publice imaginile cu acesta in 2013. Deloc surprinzator, sandvisul arata aproape identic cu forma pe care o avea initial.
Whipple decisese initial sa pastreze hamburgerul doua saptamani, sa-l arate prietenilor. Apoi a uitat de el. Doi ani mai tarziu, l-a gasit in buzunarul unui sacou, impreuna cu bonul fiscal original. Sandvisul nu dadea niciun semn ca ar intra in putrefactie, neavand nici urme de mucegai. La peste 10 ani dupa, sandvisul este intact, numai muraturile disparand.
 
Acum, americanul foloseste produsul pentru a-si convinge nepotii sa manance sanatos. 
 
Experimentele de acest tip cu produsele McDonald’s sunt des intalnite, asa ca lantul de restaurante fast-food s-a hotarat sa dea o explicatie elaborata privind secretul burgerilor care sunt vesnic tineri.
 
„Au aparut nenumarate filmulete si poze online trambitand faptul ca, atunci cand este lasat expus o perioada lunga de timp, un hamburger de la McDonald’s nu putrezeste spunandu-se ca e din cauza multlor chimicale din compozitie. Adevarul este ca hamburgerii, cartofii prajiti si puiul de la McDonald’s sunt la fel ca toate mancarurile si putrezesc, in anumite conditii. 
 
Microbii care provoaca putrefactia semana cu noi, in sensul ca au nevoie de apa, nutrienti, caldura si timp pentru a se dezvolta. Daca excludem unul din aceste elemente, atunci microbii nu pot creste sau distruge mancarea.
 
In exemplul cu hamburgerul de la McDonald’s, chifla pierde apa in timpul procesului de gatire. Chifla este facuta din paine. Daca o prajesti, se reduce umezeala. Ceea ce inseamna ca, dupa preparare, hamburgerul este foarte uscat. Cand il lasi in aer liber in camera, se pierde si mai mult din umezeala, caci umiditatea in majoritatea interioarelor este de 40%. Asa ca, in absenta umiditatii, hamburgerul se usuca, si nu putrezeste.
 
Odata cu pierderea umiditatii, eliminam si unul din elementele necesare microbilor pentru a creste si pentru a-si face treaba de dezintegrare. Deci, pentru ca un hamburger de la McDonald’s sa se strice, trebuie sa-l bagam in folie, pentru a evita pierderea umiditatii, sau sa-l punem intr-un spatiu umed, cum ar fi baia (ati vazut ca aveti mucegai in baie, si nu in dormitor). Daca ati face acelasi experiment cu un hamburger facut acasa, in conditii similare, ati obtine, probabil, acelasi rezultat.”
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016