Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce va costa noul sediu Apple 5 miliarde de dolari

Tags: marketing, apple, steve jobs, noul sediu apple, energie solara

Cu patru luni inainte de a muri, fostul CEO al Apple, Steve Jobs, a prezentat, in fata consiliului local din Cupertino, California, un nou plan privind sediul de vis al companiei. Au trecut doi ani de atunci si se estimeaza ca proiectul despre care se credea ca va inghiti doar trei miliarde de dolari va costa. nici mai mult nici mai putin, decat cinci, scrie gadgetreview.com.
Campusul, o cladire cu 4 etaje, in forma de inel („naveta spatiala”, dupa cum ii spunea Steve Jobs), inconjurat de 6.000 de copaci, ar trebui sa fie suficient de incapator pentru 12.000 de angajati, cu toate facilitatile necesare. ”Cred ca studentii la arhitectura vor veni sa o vada", spunea Jobs la intalnirea cu consiliul local.

Dar de ce este acest sediu remarcabil de scump? Ce ii justifica faima?

1. Sticla peste sticla

Noul sediu va folosi peste 6 kilometri de sticla. Si nu doar sticla simpla, ci si curbata. Compania care se ocupa cu producerea sticlei ce va fi livrata aici si-a dublat capacitatea de lucru, pentru a putea livra tot ce i s-a cerut.

2. Cladire prietenoasa cu mediul

Nu va folosi in niciun fel retelele de curent electric, ci doar surse alternative: foarte multe panouri solare (peste 65 de mii de metri patrati) si mijloace alternative menite sa economiseasca consumul de energie, cum ar fi luminatoare si un design care sa permita mentinerea temperaturii constante in cladire. Panourile solare vor produce energia electrica pe care ar folosi-o 4.000 de case. Apple va mai avea nevoie de energie, dar se pare ca a descoperit o sursa de energie eoliana si solara prin California.

3. 1/3 din marimea Pentagonului

Cladirea va avea o suprafata de peste 260.000 metri patrati, o treime din cea a Pentagonului (620.000 metri patrati) sau mai mult de doua treimi din aria Casei Poporului (330.000 metri patrati). Drumurile de acces si parcarile ar urma sa fie exclusiv subterane.

4. Mai scumpa decat World Trade Center

Sediul Apple va costa mai mult decat noul complex World Trade Center din New York, investitie de 3,9 miliarde de dolari. Costul pe metru patrat ar fi de 4.800 de dolari, de trei ori mai mult decat in cazul majoritatii cladirilor-turn de birouri realizate in Statele Unite.

Directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat in februarie ca data inaugurarii a fost amanata pana in 2016.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016