Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Design de magazin: Exemplul Apple

Tags: apple, magazine, apple stores, design

Steve Jobs era un iubitor al frumosului, ba chiar un fanatic al esteticului si designului. Vedem asta in toate produsele pe care le-a creat, de la computere, smartphone-uri si tablete pana la micile iconite grafice. Insa nu doar produsele sale poarta amprenta acestei manii, ci si magazinele, asa-numitele Apple Stores.
De-a lungul anilor, magazinele Apple nu au incetat sa uimeasca prin designul inovator si surprinzator, atat de suprinzator incat nimeni nu poate trece nepasator pe langa ele. Iar ultimul centru Apple, ce va fi deschis in Aix, Franta, se va inscrie in aceeasi linie vizionara specifica lui Jobs.

Din cate se pare, magazinul va impinge creativitatea arhitecturala la extrem, fiind realizat aproape in intregime din sticla, doar unul dintre cei patru pereti fiind din lemn. Sticla este atat de pura incat pare invizibila.
apple store image

Noul magazin se va deschide la sfarsitul anului 2012 ori, cel mai tarziu, la inceputul lui 2013.

Si daca tot am vorbit despre concepte de prezentare iesite din comun, haideti sa vedem cum arata cele mai frumoase Apple Stores.

Pudong (Shanghai)
– Magazinul cilindric din Shanghai este o bijuterie arhitecturala si de brand. Are o scara interioara circulara care ii conduce pe clienti catre partea superioara a cladirii unde se afla de fapt magazinul.

Paris (Franta)
– Apple Opera Store este conceput pe gustul si dupa spiritual parizian. Urmeaza o linie clasica pentru a se incadra in stilul frantuzesc, sticla si scarile cromate fiind inlocuite cu lemnul si fierul forjat.

Convent Garden (Londra)
– Magazinul din Londra dispune de arcade somptuoase la intrare, iar in interior de un tavan prin care se poate vedea cerul. Scarile interioare sunt din sticla, in forma de spirala si de patrat.

Grand Central (New York)
– Aici, spatiul Apple este urias. Cei aproximativ 7.000 mp il fac cel mai mare magazin Apple din lume. Este amplasat practic intr-o gara si primeste cam 750.000 vizitatori in fiecare zi. 
 

Nanjing East (Shanghai)
– In acest caz, Apple a renuntat la liniile drepte, atat de comune, optand in schimb pentru colturi rotunjite.

Sanlitun (Beijing)
– Acesta este primul magazin Apple deschis in China si a devenit „vedeta” dupa ce clientii au aruncat in el cu oua, nemultumiti fiind de anularea lansarii iPhone 4S.
 

IFC Mall (Hong Kong)
– Cel mai de seama magazin Apple din Hong Kong a fost deschis recent, in septembrie 2011. Este unic datorita amplasarii, deasupra unui pasaj pe sub care masinile trec nestingherite.

Fifth Avenue (New York)
– Este iconic pentru stilul Apple inspirat din cladirea muzeului Louvre, fiind complet din sticla (inclusiv scarile). Lansat in 2006, magazinul a devenit un model pentru ceea ce inseamna design inovativ. Cubul de sticla a fost renovat recent, iar investitia a costat compania peste 6 milioane de dolari.   
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016