Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Donald Duck, acuzat de rasism

Tags: donald duck, rasism, copil, disneyland

Parcul de distractii Disneyland din Statele Unite trebuie sa raspunda unei acuzatii de rasism venita din partea unei familii din Marea Britanie care declara ca mascota nu a vrut sa se joace cu copilul lor de 5 ani, relateaza Daily Mail.
Parintii lui Razzi White acuza ca fiul lor, in varsta de 5 ani, a fost ignorat de personajul de desene animate din cauza ca este de culoare. „Statea acolo, cu bratele deschise, strigand <<Donald, Donald!>>”, povesteste mama baietelului. Aceasta spune ca ea insasi s-a simtit jignita si ca a trebuit sa-i raspunda copilului la intrebari dureroase, cum ar fi „De ce nu a vrut Donald sa se joace cu mine?”.

Sotii White spun ca au stat la coada sa-l fotografieze Razzi alaturi de Donald, dar mascota i-a ignorat si s-a indreptat spre un alt copil.
Cazul nu este unic, caci si mascota White Rabbit a fost acuzata de rasism (acesta a refuzat pur si simplu sa se joace cu copiii de culoare).

Avocatul care a preluat cazul Donald Duck, Dan Gilleon, a declarat ca a primit zeci de mail-uri si telefoane care au confirmat povestea familiei reclamante din partea unor eprsoane dispuse sa-si povesteasca propriile experiente de acest gen.

“Nu inseamna ca Disneyland este o companie rasista, ci ca are unii angajati care refuza sa joace dupa reguli si actioneaza in amniera discriminatorie”, a spus Gilleon.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016